AKIL OYUNLARI TÜRKİYE FİNALİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Lise Matematik Bölümü’nün 9. ve 10. sınıflara yönelik düzenlediği Liseler arası Akıl Oyunları Yarışması‘nda Türkiye finali heyecanı başladı.

ETİKETLER : liseler matematik yarışması , akıl oyunları , doğa lise eğitimi , doğa koleji yarışma , lise matematik , matematik finali
Öğrencilerimiz zihinsel kapasiteleri ve becerilerini akıl oyunları ile geliştirmeyi amaçlayan Liseler Arası Akıl Oyunları Yarışması'nın bu seneki finali 14-15 Nisan'da gerçekleşiyor.

9. sınıflar için 1 Aralık'ta, 10. sınıfar için ise 8 Aralık'ta düzenlenen ilk aşamasında Türkiye çapındaki tüm kampüslerimizdeki 9 ve 10. sınıf öğrencilerine e-Doğa üzerinden online çoktan seçmeli sınav uygulandı ve her kampüsün üç kişilik “Akıl Oyunları Takımları” belirlendi. 9. sınıfların 2 Mart’ta, 10. sınıfların ise 3 Mart'ta katıldığı 2. aşamada takımlara e-Doğa üzerinden canlı bir online sınav uygulandı ve finalistler belirlendi.

Yarışmanın son aşaması olan Türkiye finali, 9. sınıf matematik takımları için 14 Nisan’da gerçekleştirilecek ve finale kalan Adıyaman, Ağrı, Aydın, İzmir Bergama, Çanakkale Biga, Çorum, Diyarbakır, Ankara Eryaman, Ankara İncek, Giresun, Sarıyer, Sakarya ve Bursa Özlüce kampüslerimizin takımları Teams üzerinden canlı olarak yarışacaklar. 10. sınıfların Türkiye finali ise 15 Nisan'da gerçekleşecek ve finale kalan Acıbadem, Ataşehir-1, Çorum, Diyarbakır, Ankara Eryaman, Halkalı-2, Isparta, Ankara İncek, İzmir Mavişehir-3, Sakarya ve Sarıyer kampüslerimizin takımları Teams üzerinden canlı olarak yarışacaklar.

Tüm öğrencilerimize Türkiye finalinde başarılar dileriz.