Haber ve Etkinlikler

AKIL OYUNLARINDA 2. ETAP BAŞLIYOR

Akıl Oyunları Matematik Yarışması'nın ikinci etabı 16 ve 17 Şubat'ta gerçekleştirilecek.


9. ve 10. sınıf öğrencilerimizin katıldığı Liselerarası Akıl Oyunları Yarışması‘nın ilk aşama sınavı 9. sınıflar için 24 Kasım’da, 10. sınıflar için 1 Aralık’ta  öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Öğrencilerimizin zihinsel kapasitelerini ve becerilerini akıl oyunları ile geliştirmeyi amaçlayan Akıl Oyunları Yarışması’nda 9. ve 10. sınıf öğrencilerimiz, hem eğlenceli vakit geçirdi hem de analitik düşünme teknikleri ile tanıştılar.

Yarışmanın 9. sınıflar için; 1 Aralık’ta düzenlenen ilk aşamasında Doğa Kolejinin bütün kampüslerindeki 9. sınıf öğrencilerine çoktan seçmeli sınav uygulandı ve her kampüsün üç kişilik “Akıl Oyunları Takımları” belirlendi. 16 Şubat’ta uygulanacak ikinci aşamada takımlara e-doğa üzerinden canlı bir online sınav uygulanacak, takımlar ortak akılla hareket edecek ve finalistler belirlenecek. Yarışmanın son aşamasında 27 Nisan’da Akıl Oyunları Türkiye Finali gerçekleştirilecek ve finalist olarak gelen takımlar yarışacak.

Yarışmanın 10. sınıflar için; 1 Aralık’ta düzenlenen ilk aşamasında Doğa Koleji’nin bütün kampüslerindeki 10.sınıf öğrencilerine edoğa üzerinden online çoktan seçmeli sınav uygulandı ve her kampüsün üç kişilik “Akıl Oyunları Takımları” belirlendi. 17 Şubat’ta uygulanacak 2.  aşamada takımlara e-doğa üzerinden canlı bir online sınav uygulanacak, takımlar ortak akılla hareket edecek ve finalistler belirlenecek. Yarışmanın son aşamasında 28 Nisan’da Akıl Oyunları Türkiye Finali gerçekleştirilecek ve finalist olarak gelen takımlar yarışacak.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. 
 

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL