ALZHEIMER TEDAVİSİNDE AKIL OYUNLARI

Doğa Koleji, Alzheimer Derneği ile birlikte bir sosyal sorumluluk projesi yürütüyor.

ETİKETLER : Doğa Okulu sosyal sorumluluk projeleri , Alzheimer Derneği , Alzheimer , SOES , Akıl Oyunları

Projenin çıkış adımını ortaokul düzeyindeki SOES derslerimizden biri olan akıl oyunları dersi oluşturdu. Öğrencilerimizle yaptığımız araştırmalar ve Alzheimer derneği ile yaptığımız görüşmeler çerçevesinde gördük ki, Akıl Oyunları zeka gelişimine olan pozitif katkısının yanı sıra Alzheimer tedavisinde önleyici bir role sahip. Elde ettiğimiz bu bilgilerden yola çıkarak bir dersimiz olan Akıl oyunları ve Alzheimer ilişkisine vurgu yapmak, bu hastalıkla ilgili bir bilinç oluşturmak için çalışmalar yaptık. Yaptığımız çalışmalardan kısaca söz etmek gerekirse;

• Okulumuzda öncelikle bir fikir alış veriş toplantısı yaparak işe başladık, neler yapabilirdik?
  •  Toplantı sonrasında yaptığımız iş bölümü çerçevesinde bir kısmımız okul içinde bilinçlendirme kampanyasını yürütürken, bir kısmımız bir bilinçlendirme panosu hazırladı.
  • Toplantıda verdiğimiz kararlardan biri dernekteki hastaları ziyaret etmekti, bunun için çalışmaları başlatmamız gerekmekteydi, büyüklerimizin yanına hazırlıklı gitmeliydik.
  • Yine toplantı kapsamında verdiğimiz kararlardan biri, müzik grubu kurarak bir sanat müziği konseri vermek oldu ve çalışmaları başlattık.
  • Bir grup arkadaşımız ise hastalık adına olumlu olabilecek çeşitli akıl oyunları ve Puzzle'lar hazırladılar, ziyarete gittiğimizde üzerinde beraber çalışabilmeliydik.
  • Yaptığımız araştırmalarda öğrenmiştik ki, bir tek kelimenin hatırlatılması bile onlar için çok önemliydi. Bizler de en sevdiğimiz öykülerden birer derleme yaptık ve onlarla paylaşmak adına hazırladık.

Hazırlıklarımız bittiğinde ise büyüklerimizi ziyaret ettik, birlikte oyunlar oynadık, şarkılar söyleyip dans ettik. Dernek yöneticileri bizleri çok güzel ağırladı, bizlere konu ile ilgili bilgilendirme eğitimi verdiler, çeşitli kitaplar hediye ettiler. Bizler oradan bir sonraki ziyaretimizi nasıl yapalım planlarıyla ayrıldık. Şimdi ise birlikte gerçekleştireceğimiz yeni yıl kutlamalarının planlarını yapıyoruz.

Doğa Okulu Alzheimer Tedavisinde Akıl Oyunları