Haber ve Etkinlikler

ANTALYA KAMPÜSÜMÜZ E-TWINNING ADAY OKULU

e-Twinning kapsamında “Intercultural Union” projesi ile kalite ödülü alan Antalya kampüsümüz bu proje ile ön elemeleri geçerek e-Twinning aday okul olma hakkı kazandı.


Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren e-Twinning projeleri kapsamında öncü okullar arasına giren ve “Intercultural Union” projesi ile kalite ödülü almaya hak kazanan Antalya kampüsümüz, bu proje ile ön elemeleri geçerek ayrıca e-Twinning aday okul olma hakkı kazandı. Ayrıca İngilizce öğretmenimiz Gizem Erkan'ın okul öncesi ve ilkokul seviyelerinde  öğrencilerimizde yürüttüğü, "Have You Ever Tasted" projesi ile yine ilkokul kademesinde kalite ödülü almaya da hak kazandı. Projeye destek veren tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.



e-Twinning Nedir?
 
e-Twinning, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.
İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.
 
e-Twinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa'da okul işbirliğini teşvik etmektedir.
e-Twinning Portalı (www.etwinning.net) ana toplanma noktası ve çalışma alanıdır. Yirmi sekiz dilde mevcut olan eTwinning Portalının bugün yaklaşık olarak 980.000'den fazla öğretmen üye olarak yer almaktadır. Portal, öğretmenlerin ortak bulması, proje oluşturma, fikirlerini paylaşması, en iyi uygulama alışverişinde bulunması ve eTwinning platformunda bulunan çeşitli özelleştirilmiş araçları kullanarak hemen birlikte çalışmaya başlaması için çevrimiçi araçlar sağlamaktadır.

   




DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL