ATAŞEHİR 3 BİLİM KAMPÜSÜ ÖĞRENCİLERİ INTEL EDUCATION SERVICE CORPS İLE BULUŞTU!

Intel Education tarafından desteklenen ve çocukların dünya vizyonunu, değerlerini geliştirmeye yönelik yapılan proje ile uygulama ve çalışmalarla 5 gün boyunca öğrencilerimiz ile Maker etkinliği yaparak, üretim, tasarım ve teknoloji odaklı projelerin desteklenip geliştirilmesi sağlandı.

ETİKETLER : intel , bilişim teknolojileri , service corps , IESC Ekibi , 3d printer , ataşehir 3 doğa

Öğrencilerimiz IESC Ekibi ile edison kitleri, 3D printer’ı kullanarak çeşitli çalışmalar yaptı. Eğitim sonrası aşağıdaki projeler tamamlanarak sergilendi.

Smart Safe Alarm

• Yangın alarmı
  • Hava kalitesi kontrolü (havanın kalitesi düştüğünde alarm çalıyor duman zehirli gaz gibi kontroller yapıyor)
  • Kamera kayıt sistemi
  • Herhangi bir tehlike durumunda sensörler çalışacak ve bu acil durum aramaları yapılıcak polis, ev sahibi, itfaiye gibi...

Smart Table

• Mutfak lavabosu ve masası arasında hazırlanan düzenek kuruyorlar bu düzenek ağırlıgı algılıyor 2 yönde ileri ve geri masa kurulumu ve toplanmasını kolaylaştırıyor.

Smart Doormat

• Kapı girişindeki paspasa ağırlık sensoru yerleştiriyorlar ve biri paspasa basıldıgında kamera açılıyor eve gelen kişiyi görebiliyorlar.

Thief Alarm

• Sistemi açtıklarında sensör olan alanda herhangi bir hareket olursa ışık ve sesle uyarı veriyor.