ATAŞEHİR DOĞA OKULU’NDA GÖZLEM ŞENLİĞİ

12 Nisan tarihinde her yıl tüm dünya’da büyük bir coşku ile kutlanan Yuri Gagarin’i anma gecesi bu yıl Ataşehir Doğa Okulu öğrencilerinden, velilerinden ve misafirlerden oluşan büyük bir topluluğu bir araya getirdi.

ETİKETLER : astronomi , gözlem , yuri gagarin , ethem derman , semra senem erçakar , armağan korkmaz , şenlik , etkinlik

12 Nisan 1961'de uzaya çıkarak dünyayı uzaydan gören ilk insan olan Sovyet Kozmonot Yuri Gagarin’i anma gecesini düzenleyen Ataşehir Doğa Okulu Astronomi Öğretmenlerimiz etkinliği bir gözlem şenliğine dönüştürerek bütün katılımcıların teleskoplarla uzayı incelemelerini sağladılar.

Günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasının sonrasında, İstanbul Üniversitesi Gökbilim Öğrencilerinin “YURİ GAGARIN” isimli sunumu ile başlayan gece, Ankara Üniversitesi Astronomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ethem DERMAN‘ın “7’den 70’e GÖKBİLİM” isimli sunumu ile devam etti.

Veli ve öğrencilerin büyük katılım gösterdiği etkinlik okul bahçesine kurulan teleskoplarla yapılan uzay gözlemi ile devam etti. Yıldızları ve gezegenleri teleskop ile gözlemleyen misafirler keyifli bir gözlem gecesi geçirdiler.