ATAŞEHİR II DOĞA OKULLARI BUTİK ANAOKULUNDAN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ "MİGROS SERGİSİ"

Okullarımızda, çevre sorumluluğu, toplum sorumluluğu için hareket etmemiz gerektiği bilincinde, doğaya ve insanlara yüz çevirmeden, sadece kendi işimizle ilgilenmeden duyarlı olabilmeyi öğretiyoruz. Bez torba projesi gibi yaratıcı projelerimizle geleceğimize, bu yaşadığımız dünyanın bize ihtiyacı olduğu anda kollarımızı sıvamamız gerektiğini hatırlatıyoruz.

ETİKETLER : sosyal sorumluluk projesi , bez torba , sergi

Sosyal sorumluluk bilincini eğitim sistemimizin bir parçası haline getirdiğimiz toplumsal dayanışmayı ve paylaşmayı bilen, dünyaya ve ülkesine karşı sorumluluk taşıyan bir nesil yetiştirmeyi amaçlayan Doğa Koleji, ulusal ve uluslararası düzeyde hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerine bir yenisin daha eklemenin gururu içinde. Migros mağazalarında sergilenen "Doğayı bez torbanda taşı" sergisi, 2-4 yaş öğrencilerimizin aktif katılımları ve onların yönlendirmeleriyle hazırlanmış olup, çevre duyarlılığına farklı sanatsal bir bakış açısıyla yaklaşılmıştır.
Anaokullarımızda, sosyal sorumluluk bilinci, yer aldıkları proje sayısı artıkça daha da gelişiyor. Kimi zaman yönlendirmeye bile gerek kalmadan pek çok proje fikir aşamasından uygulamasına kadar öğrenciler tarafından üretiliyor, yönetiliyor ve sonuçlandırılıyor. Bunlar öğrencilerin karakter eğitiminde önemli bir aşama kaydettiğini, dünyaya daha farklı bir pencereden bakmaya başladıklarını ortaya koyuyor. Yapılan projelerden elde edilen gelirler ilgili sivil toplum kuruluşlarına bağışlanıyor. Tüm bu kampanya ve organizasyonlarda  yer alan öğrencilerimiz kendileri dışındakilerin farkına varma, anlama süreçlerinde aktif rol alıyorlar. Öğrencilerimizin  bu  amaç doğrultusunda hazırladığı birbirinden güzel bez torba tasarım sergisi  görülmeye değer nitelikte. Bez torba sergimize davetlisiniz.

Tarih: 25 Kasım -1Aralık 2013

Saat: 9:00-22: 00