ATIK BİTKİSEL YAĞLARINIZI "LÜTFEN LAVABOYA DÖKMEYİN" PROJESİ

Butik anaokulumuz öğrencileri "Atık Yağ" projesiyle çevre kirliliğini önleyici, biriktirilen bitkisel atık yağlarla engellilere projeleriyle destek oluyor.

ETİKETLER : atık yağ , sosyal sorumluluk , çevre bilinci , proje
Ataşehir II Doğa Butik Anaokulu 2-4 yaş öğrencileri; keyifle yenilen kızartmaların hazırlanmasında kullanılan yağ atıklarının, lavaboya ve çöpe döküldüğünde çevreye nasıl etki ettiğini hiç düşündünüz mü? dediler ve velilerle birlikte bir kampanya başlattılar.  Lavabo ve çöpe dökülen 1Lt. atık yağın, nehirlere, göllere ve denizlere ulaşarak binlerce litre temiz su kaynaklarını kirlettiğini, kuşlara balıklara zarar verdiğini öğrendiler. "Temiz çevre, engelsiz hayat’’ projesiyle  harekete geçtiler. Bu kapsamda, atık  bitkisel ve hayvansal yağların pet şişe ve kaplarda biriktirerek atık yağ toplama bidonumuza getirdiler. Çevre kirliliğini önledikleri gibi, engelli vatandaşların pek çok ihtiyacına destek olmanın mutluluğunu paylaştılar.