ATIK YAĞLAR GERİ DÖNÜŞÜYOR HEM ÇEVRE HEM DE ENGELLİLER KAZANIYOR!

Çevre bilincini geniş kitlelere yaymak ve çevre sorunlarına karşı kalıcı çözümler bulmak amacıyla toplumda farkındalık yaratacak çalışmalar gerçekleştiren Doğa Koleji, Atık Yağ Projesi ile Türkiye’nin her yerinde AVM ve sitelerde atık yağları toplayarak hem çevreyi koruyor hem de yaratılan kaynakla engellilere destek oluyor.

ETİKETLER : çevre projesi , atık yağ , Doğa Okulu sosyal sorumluluk projeleri

Türkiye’de yıllık toplam yaklaşık 300 bin ton bitkisel atık yağ ortaya çıkıyor ancak bunların ancak 15 bin tonu toplanabiliyor. 1 litre bitkisel atık yağın lavabodan dökülmesi binlerce litre içme suyunu kirletebiliyor. Evsel atık yağların doğrudan doğaya karışması geri dönüşü olmayan zararlar veriyor. İşte bu nedenle Doğa Koleji sosyal sorumluluk bilinciyle Atık Yağ Projesine destek veriyor.

Doğa Okulu çevre için aralıksız çalışıyor

Öğrencilerine çevre bilincini oluşturarak, çevre sorunlarına kalıcı çözümler bulma misyonu ile bugüne kadar birçok önemli proje gerçekleştiren Doğa Koleji, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın himayesinde, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Temiz Çevre Engelsiz Hayat’ projesine destek vererek Türkiye genelinde belirli AVM ve sitelerde evsel atık yağ toplanmasına destek veren ilk eğitim kurumu.

Katılım çok kolay

28 Kasım-29 Aralık tarihleri arasında Carousel AVM ziyaretçileriyle başlayacak olan projeye katılmak çok kolay. Tek yapılması gereken evlerde kullanılmış olan atık yağı dökmek yerine bir şişeye doldurarak Doğa Koleji’nin AVM ve sitelerdeki etkinlik standına getirmek. Doğa Koleji evsel atık yağ toplama proje sorumluları tarafından teslim alınan şişeler her gün, Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım firması tarafından toplanarak geri dönüşüme kazandırılıyor. Asıl amacı çevrenin korunması olan projeden elde edilecek gelirle, engelli vatandaşların ihtiyaçları karşılanacak.

Doğa Okulu öğrencileri destek oluyor

Atık Yağ Projesi kapsamında tüm Doğa Koleji kampüslerinde gerçekleşecek olan projede, çevre için gönüllü olan Doğa Koleji öğrencileri, evlerindeki atık yağları okullarındaki toplama noktalarına getirerek kampanyanın yayılmasına destek verecekler.

Çocuklar çevre için çiziyor

Proje ile ilgili olarak çocukların bilgilendirilmesi ve farkındalıklarının arttırılması amacıyla AVM’lerde bulunan Doğa Koleji stant alanına gelen minik ziyaretçiler ‘Çocuk Gözü ile Doğa Resim Atölyesi’ etkinliğinde çizecekleri resimlerle çevre kirliliğine dikkat çekecekler. Atölye ’deki tüm resimler arasından yapılacak yarışmada ilk 3'e giren resimler Çevre Bakanlığının kurumsal dergisinde yayınlanmaya hak kazanacak.

Doğa Okulu Atık Yağlar Geri Dönüşüyor Hem Çevre, Hem de Engelliler Kazanıyor