Haber ve Etkinlikler

AYRICALIKLI EĞİTİM MODELLERİYLE GELECEK, TRABZON DOĞA KOLEJİNDE

Doğa Koleji yöneticileri, Trabzon’da düzenlenen basın toplantısında 20. yıl hedeflerini açıkladı. "Sadece ulusal değil küresel bir eğitim ekolü olmayı amaçlıyoruz."


Türkiye'nin en büyük k12 eğitim kurumlarından olan Doğa Koleji, İstanbul Bilgi Üniversitesi ile güçlenen yapısıyla 20. yılını kutlarken, gelecekteki 20 yıllık hedeflerini de şimdiden belirledi. Üreten, soran ve sorgulayan bireyler yetiştiren Doğa Koleji, marka yolculuğunda sadece ulusal değil küresel bir eğitim ekolü olmayı amaçlıyor. “Mutlu Çocuk Öğrenir” felsefesini benimseyen Doğa’nın eğitim sistemini ülkenin dört bir yanına taşımak isteyen yöneticilerin hedefinde ise 20. yılda 150 kampüs ve 150 bin öğrenciye ulaşmak ve BİLGİ’nin katkılarıyla Doğa Koleji öğrencilerinin daha donanımlı ve etkin bir dünya vatandaşı olarak mezun olmalarını sağlamak var.


 
Doğa Koleji CEO’su Dr. İsmail Kızılbay, Doğa Koleji Genel Müdürü Enis Eryaman, Doğa Koleji üst düzey ve Trabzon Kampüsü yöneticileri Trabzon Zorlu Grand Hotel’de gerçekleşen basın toplantısında yeni dönem hedeflerini açıkladı. Toplantıya, İl Millî Eğitim Özel Okul Şube Müdürü Bünyamin Akyüz, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Süleyman Adıgüzel katıldı.


 
Trabzon’da olmaktan ve beş yıldır Trabzonlu öğrencileri eğitimde fark yaratan içerik ve Doğa’ya özgü eğitim modelleri ile yetiştirmekten mutluluk duyduğunu kaydeden Doğa Koleji yöneticileri, 20. yıl hedeflerinin İstanbul Bilgi Üniversitesi ayrıcalıklarıyla 150 kampüs ve 150 bin öğrenci olduğunu dile getirdi.


 
Basın toplantısı açılış konuşmasını gerçekleştiren Doğa Koleji Ceo’su Dr. İsmail Kızılbay, “ Karadeniz Bölgesi yönetim olarak önem verdiğimiz bölgelerdendir. Kültürü, iklimi, tarımı, sanayisi ve tabii ki doğasıyla son derece özel bir bölge. Karadeniz bölgesinde bulunan 5 kampüsümüzle Karadenizli öğrenciler Doğa’nın ayrıcalıklı eğitimi ile geleceğe hazırlanmaktadır. Mevcut kampüslerimiz artan talepler çerçevesinde eğitim, sağlık, güvenlik, konfor ve genel anlamda kalite kavramından taviz vermeden büyüyecek.



Doğa Koleji, 20. yılında BİLGİ Üniversitesi iş birliği ile mevcut kampüslerini güçlendirecek, yeni kampüslere kavuşacak ve uluslararası akreditasyonlu yeni eğitim modelleriyle öğrencileri tanıştıracak. Doğa Koleji ve İstanbul Bilgi Üniversitesi eğitim politikaları Prof. Dr. Remzi Sanver Başkanlığında Yüksek İstişare Kurulu tarafından belirleniyor. Bu iş birliğinin, ulusal ve uluslararası arenada çok daha etkili bir kurum olmamızı sağlayacağına inanıyoruz. İstanbul Bilgi Üniversitesi ile akademik kadromuzu güçlendirerek uluslararası ve yenilikçi eğitim modelleri ile eğitim yolculuğuna devam edeceğiz.” dedi.
 
Doğa Koleji Genel Müdürü Enis Eryaman Doğa Kolejinin fark yaratan eğitim içeriklerinden söz ederek anaokulundan doktora eğitimine öğrencilerin birer dünya vatandaşı olarak yetiştiğini belirtti.
Ulusal ve uluslararası başarılarından bahseden Eryaman, “20 yılda birçok başarıya imza atan öğrencilerimiz bu yılda Lise Araştırma Projeleri yarışmasında farklı branşlarda 8 derece elde etti. Akademik başarıların yanı sıra spor başarılarından da söz eden Eryaman, Türkiye Lise Voleybol ve Basketbol Şampiyonasında birinci olan takımlarımız ülkemizi dünyada temsil etme hakkı kazandı. Fen ve Teknoloji Liselerimizde yetişen öğrencilerimiz ise yine katıldığı turnuvalarda birinci olarak ülkemizi Amerika’da temsil ediyor.” dedi.
 
“Öğrenciler, Arizona State Üniversitesi iş birliği ile uluslararası akreditasyona sahip öğrenci değişimli yepyeni bir k12 eğitim modeli ile tanışacak”
 
Eryaman, Arizona State Üniversitesinin tüm Doğa Koleji ve Trabzon Kampüsü öğrencilerine ise katkılarını şu şekilde ifade etti.
“Arizona State Üniversitesinin (ASU) k12 eğitim modeli, Doğa Koleji ile kurulacak yeni yapılanmanın rehberi olurken Doğa Koleji, akademik kadrosu ve öğrencileri ile Türkiye’nin tek uluslararası kurumsal akreditasyonuna sahip üniversitesi olan BİLGİ’nin yüksek nitelikli akademik sisteminin bir parçası olacak. Türkiye’nin dört bir yanındaki Doğa Koleji öğrencileri, Arizona State Üniversitesi ile yapılacak iş birliği kapsamında uluslararası akreditasyona sahip öğrenci değişimli yepyeni bir k12 eğitim modeli ile tanışacak. Bu eğitim modeli ile Doğa Koleji öğrencilerinin uluslararası okullara erişimini daha yüksek seviyelere çıkartacağız. Özellikle yabancı dil eğitiminde çıta çok daha yükselecek. BİLGİ ve Arizona State Üniversitesinin yoğun dil programları ile ileri düzeyde yabancı dil becerisi edinen öğrencilerimiz, akademik başarılarını, uluslararası standartlardaki dil ölçekleri ile akredite edebilecek, yurtiçi veya yurtdışı üniversite hayatlarında ve mesleki yaşantılarında ihtiyaç duyacakları bilgi ve sertifikaya sahip olabilecekler. Bu ortak dil programlarıyla amacımız; Doğa öğrencilerini anaokulundan itibaren iletişim odaklı bir İngilizce eğitiminin merkezine çekmek, gelecek planları için yabancı dilde sosyal ve akademik iletişim becerilerini geliştirmek, diğer yandan uluslararası sınavlarda tecrübe kazandırmak.”


 
Doğa Koleji yöneticileri toplantı sonrası Trabzon Doğa Koleji Kampüsünü ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle buluştu. Kampüs ziyareti sonrası, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale’yi makamında ziyaret ederek yeni eğitim-öğretim dönemine dair bilgi alışverişinde bulundular.

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL