BAĞLICA KAMPÜSÜMÜZDEN BİR e-TWINNING BAŞARISI DAHA!

12 Ekim 2022 tarihinde başlayan, 5 farklı ülkeden (Türkiye, Yunanistan, Makedonya, Litvanya ve Romanya) 16 okul ortağı ile birlikte yürütülmekte olan “Nature from The Language Of Mythology - Mitolojinin Dilinden Doğa” adlı eTwinning projesi Avrupa Okul Eğitimi Platformu eTwinning Ulusal Kalite Etiketi ödülüne layık görüldü.

Mitolojik hikayelerin ve kahramanların sonraki nesiller için anlaşılır olması ve yeni fikirlerle birçok masalı zenginleştirilerek kültürlerarası ilişkilerin geliştirilmesi hedeflenen “Nature from The Language Of Mythology - Mitolojinin Dilinden Doğa” projede 5 farklı ülkede ilkokul düzeyinde öğretim gören öğrencilerin katılımı sağlandı. İnteraktif ve sınıf içi oyunlar yoluyla hikayeler üretilen projede, ayrıca “Nature from the Language of Mythology” adlı bir de dijital kitap oluşturularak Storyjumper uygulaması üzerinden açık erişim kaynağı olarak yayınlandı.

Eğitimde iş birliği, dayanışma, farklı kültürlerdeki öğrenciler ve öğretmenlerle etkileşimde olma amacıyla Avrupa genelindeki okullarda gerçekleştirilen, öğrenci merkezli etkinlikler ve bu etkinliklerin çevrimiçi ortamda ortaklarla paylaşıldığı, farklı okullardan, farklı ülkelerden öğrencilerin iş birliğini esas alan eTwinning projeleri kapsamında Doğa Koleji Bağlıca Kampüsümüz yine İngilizce Öğretmeni Sema Yıldırım’ın yürüttüğü "Gezegenimizi Kurtaralım" isimli eTwinning projesi ile de 2023 Haziran’da Avrupa Okul Eğitimi Platformu tarafından eTwinning Avrupa Kalite Etiketi ödülüne layık görülmüştü.

Öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.