Haber ve Etkinlikler

BASKETBOLUN TÜRKİYE ŞAMPİYONU

2022-2023 Türkiye Okul Sporları Basketbol Genç A Kız - Erkek Finallerinde 1 şampiyonluk, 1 ikincilik ve 1 dördüncülük!


Doğa Koleji okul sporlarındaki başarı geleneğini bu yıl da bozmadı. Isparta ve Niğde’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 2022-2023 Türkiye Okul Sporları Basketbol Genç A Kız - Erkek Yarı Final müsabakalarında Doğa Kolejinin 5 takımından 4’ü Türkiye finallerindeki yerini aldı.
 
İstanbul’da 1-5 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen Türkiye Liseler Basketbol Finallerinde 3 takımımız ile tarih yazdık. Genç erkekler finalindeki nefesleri kesen maçta Doğa Koleji Şişli Kampüsü Genç Erkekler Basketbol Takımı, Gaziantep Kampüsü takımını 87-84 yenerek Türkiye şampiyonu oldu. Şişli Kampüsü Türkiye kupasını kazanırken Gaziantep Kampüsü Türkiye 2.si oldu. Genç kızlarda ise Doğa Koleji Haliç Kampüsü 4. oldu.
 
Türkiye ve ISF (Dünya Okul Sporları Federasyonu) dünya şampiyonalarında önemli başarılar elde ederek sporcu nesillerin yetiştirilmesinde önemli bir misyon üstlenen ve milli takıma oyuncu kazandıran Doğa Koleji, Türkiye Liseler Arası Basketbol Şampiyonası finalinde gösterdiği başarı ile bunu bir kez daha kanıtladı.
  
Sadece akademik başarılara değil öğrencilerinin gelişimlerine katkı sağlayan spor eğitimine ve başarılarına da önem verdiklerini belirten Doğa Koleji Spor Koordinatörü Tunç DağalBu gururu bizlere yaşatan her iki takımımızı da tebrik ediyorum. Şişli ve Gaziantep Kampüsü erkek takımlarımız bizlere farklı bir heyecan yaşattılar. Her iki okulumuzda yarı finalde rakiplerini yenerek final maçını birlikte oynadılar. İki takım da bizim için şampiyon biir kez daha bizlere bu gururu yaşatan tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, antrenörlerimize, idarecilerimize ve onların bu başarılarına çok büyük katkısı ve desteği olan spor koordinatörlüğümüze teşekkür ediyoruz.” dedi.


 

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL