Haber ve Etkinlikler

"BEN DE VARIM " PROJESİ

Güzelbahçe Kampüsü’nde hedef katılımcı kitlesi 4-11 yaş grubu olan, “Ben de Varım” isimli e-Twinning projesi 23 Aralık 2021 tarihinde 2. sınıf öğrencilerimizden 5 katılımcı ve Türkiye’den 10 proje ortağı ile yürütülmeye başladı.


2005 yılında Avrupa Komisyonu'nun öğrenme programının ana hareketi olarak başlatılan ve 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı olan Erasmus+'a entegre şekilde Avrupa ülkelerindeki katılımcı okulların iletişim kurmasını, işbirliği yaparak projeler geliştirmesini ve paylaşmasını sağlayan eTwinning Topluluğu’nda İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji öğretmen ve öğrencileri de projeleriyle aktif şekilde rol alıyor.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Güzelbahçe Kampüsü’nde hedef katılımcı kitlesi 4-11 yaş grubu olan, “Ben de Varım” isimli e-Twinning  projesi 2. sınıf öğrencilerimizden 5 katılımcı ve Türkiye’den 10 proje ortağı ile yürütülmeye başlanmıştır.

 
Proje dâhilinde planlanan çalışmalarda öğrencilerin yetenek ve ilgilerini ortaya çıkarmaya yönelik eğitim faaliyetleri tasarlanarak, öğrencilerin kendilerini keşfetmeleri, becerilerini artırmaları  hedeflenmiştir. Akademik hedeflerin yanı sıra Web 2.0 araçlarının doğru ve amacına uygun kullanımı da proje kazanımları arasında yer almaktadır.
 
Aralık 2021 - Şubat 2022 dönemini kapsayan “Ben de Varım” projesi kapsamında;
 
Ocak 2022’de Nasrettin Hoca Fıkrası Etkinliği, Nasrettin Hoca ile ilgili şiir çalışması, sanal müze ziyaretleri ve müzik çalışmaları, Şubat 2022’de ise el sanatları çalışmaları, hediyeleşme, kış  temalı hikâye paylaşımı ve yazar-okur etkinliği gibi faaliyetlerin  yer alacağı  çeşitli çalışmalar planlanmıştır.
 
Projenin yürütücülüğünü üstenen İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Güzelbahçe Kampüsü Satranç öğretmeni  Seda Argun'a ve projede yer alan öğrencilerimize teşekkür eder,  başarılarının devamını dileriz.




 

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL