BERGAMA'DA KEMAN RESİTALİ

Daha açılışının ilk yılında Bergama Doğa Okulu müzik bölümü keman sınıfı öğrencisi Fatih Yılmaz kulaklarımızın pasını siliyor.

ETİKETLER : keman resitali , bergama doğa , müzik eğitimi

Müzik eğitimi, çocukların zihinsel ve ruhsal yönden dengeli yetişmesinde etkili olan ender disiplinlerden birisidir. Bu nedenle çocuk eğitiminde müziğe yer verilmesi nitelikli bireylerin gelişmesini sağlamada oldukça önemlidir. Çalgılar, farklı müzikal kapasiteleri ve ilgi çekici tınılarıyla çocukları müzik eğitimine çekmekte oldukça etkili materyallerdir. Çalgıların çocuklara müzik eğitiminin kapısını açan bir anahtar olduğu söylenebilir. Çalgı eğitimi bu özelliğiyle çocukların birçok olumlu kazanım edinmesine olanak sağlamaktadır. Keman eğitimi çalgı eğitimi içinde önemli bir yer tutar.

Keman eğitimi alan çocuklar yaratıcı düşünmeyi ve problemleri, modası geçmiş kural ve varsayımlara dayanarak değil, farklı çözüm yollarını düşünerek çözümlemeyi öğrenirler. Sanatta soruların hiçbir zaman tek bir doğru yanıtı yoktur. Araştırmalar keman öğrenen çocukların standart akademik testlerde de daha başarılı olduklarını göstermiştir. Ayrıca yine araştırmalar keman öğrenen çocukların ders notlarının diğer çocuklara kıyasla daha yüksek olduğunu da göstermiştir.