BEYKENT DOĞA OKULLARI ÖĞRENCİLERİ PROF. DR. SEMA BİRLER İLE SEMİNERDE BİR ARAYA GELDİ!

Beykent Doğa Okulu öğrencileri İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Birler ile Klonlama ve Transgenik Canlı konulu seminerde bir araya geldi.

ETİKETLER : sema birler , profesör , seminer , ortaokul , bilim , transgenik canlı , klonlama , kopya , istanbul üniversitesi , biyoloji

Ortaokul Fen Bilimleri Bölümü Türkiye’de ilk klonlama ve transgenik canlı çalışmalarını yapan İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Birler’i konuk etti. Canlı klonlanması (kopyalama) konusunda Türkiye'de bir ilki gerçekleştirip Oyalı ve Zarife isimli kuzuları üreten İstanbul Üniversitesi, ülkenin ilk transgenik tavşanlarını da üretti. 8 yavru tavşandan iki tanesi 'transgenik' olarak dünyaya geldiğini söyleyen Sema Birler; alzheimer, kanser, diyabet gibi pek çok ölümcül hastalığın nedenlerinin saptanmasında hayati önem taşıyan transgenik projelerin Türkiye'nin biyolojik ilaç üretiminde devrim niteliği taşıyan imkânların yolunu açabilecek olduğundan bahsederek öğrencilerimizi bilimsel anlamda aydınlattı.

Bilime karşı merakı artan öğrencilerimizin ilgisinden ve düzenlenen organizasyondan memnun kalan Profesör Dr. Sema Birler öğrencilerimize teşekkür etti.