BEYKENT KAMPÜSÜ, 4. BİLİM VE FİKİR FESTİVALİ'NDE 4 PROJE SUNUMUYLA YER ALDI

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Üsküdar Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği 4. Bilim ve Fikir Festivali'nde Beykent Kampüsü Anadolu Lisesi, fen alanında Mıknatıslı Ayakkabı, Tasarruf Harikası ve Sosyal Alanda Akranımdan Öğreniyorum, Neslini Farket isimli 4 projesinin sözlü ve poster sunumlarıyla yer aldı.

ETİKETLER : bilim ve fikir festivali , beykent doğa , üsküdar üniversitesi , bilim projeleri , lise projeleri

Lise matematik öğretmeni Erkan Özkan danışmanlığında yürütülen projeler, 10. sınıf öğrencilerinden Tahir Akgün, Ulaş Dilek, Şeyma Dinç, Parnia Javadi, Sude Tufan, Arif Yeşilçimen, Sıla Barışkan ve Öykü Metin tarafından hazırlandı. Gençleri hayatı kolaylaştırmak için gözlemlemeye, düşünmeye ve “icat çıkarmaya” yönlendiren özgün projelerin yarıştığı festivale, İstanbul'daki devlet ve özel okullardan yüzlerce sunum başvurusu yapıldı. Üsküdar Üniversitesi akademisyenleri ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yetkililerinden oluşan Jüri Değerlendirmesi sonucu, sözlü ve poster sunuma kabul edilen projeler arasında yer alan 4 projesi ile Beykent Kampüsü Anadolu Lisesi, festivale en çok katkı sağlayan okullar arasında yer aldı.