Haber ve Etkinlikler

BİLGİ ÇOÇA İŞ BİRLİĞİ İLE "ÇOCUKLARLA İNSAN HAKLARI" EĞİTİMİ

Doğa Koleji öğretmenleri, BİLGİ ÇOÇA liderliğinde “Çocuklarla İnsan Hakları Eğitimi” ile günümüzde şartları ve alanları çokça değişen çocuk hakları konusunda sertifikalı eğitim aldılar.


BİLGİ ÇOÇA ve Doğa Koleji iş birliği kapsamında öğretmenlerimiz; insan hakları, çocuk algısı, çocuk hakları temelli yaklaşım ve çocuklarla insan hakları eğitimi gibi konulara yönelik bir eğitim aldı. İstanbul Kampüslerimizde farklı kademelerde görev alan sosyal bilgiler öğretmenleri, PDR uzmanları, felsefe öğretmenleri, sınıf öğretmenleri ve drama öğretmenlerinden oluşan 24 kişilik bir grup, 5 yüz yüze ve 4 çevrimiçi seminerden oluşan toplam 24 saatlik programı başarıyla tamamladılar. Programda, BİLGİ Çocuk Çalışmaları Birimi uzmanları kolaylaştırıcı olarak yer aldı.



Programa katılan öğretmenlerimiz, çocuklarla insan hakları eğitimi için kullanabilecekleri materyalleri deneyimledi, BİLGİ ÇOÇA’nın çevirisini yaptığı Pusulacık: Çocuklarla İnsan Hakları Eğitimi Kılavuzu’nu ve Söz Küçüğün Kutu Oyunu başta olmak üzere geliştirdiği ve yaygınlaştırdığı öğrenme materyallerini yakından tanıdı. Çocuklarla insan hakları eğitimi alanında çocuklarla ve meslektaşlarıyla neler yapabilecekleri üzerine de düşündüler. Programı başarıyla tamamlayan öğretmenlerimiz Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Can ve Doğa Koleji İcra Kurulu Üyesi Gökhan Alpözü'nün katıldığı bir törenle sertfikalarını aldılar. 











 

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL