BİLGİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN DOĞA’NIN HARİKALARINA EN GENÇ KATILIMCI SERTİFİKASI

Ortaokul Fen Bilimleri Bölümü olarak Jet Propulsion Laboratory tarafından gerçekleştirilen "Invention Challenge" yarışmasının İstanbul Koordinatörü olan Bilgi Üniversitesi'nde Buluş Şenliği yarışmasına katıldık.

ETİKETLER : soes , eğitim , başarı , bilgi üniversitesi , proje , sertifika , En Genç Katılımcı , topu yönet

SOES ile yetişen öğrencilerimiz mucit atölyesi derslerinde edindiği kazanımlar ile hayatın her alanında başarıyı elde ediyor. Buluşları bir şenlik ortamında yarıştırarak gençler ve öğrenciler arasında bilimin popülerliğini artırmayı amaçlayan etkinlikte, yedinci sınıf öğrencilerimiz hazırladıkları projelerini sergileyerek Bilgi Üniversitesi'nden "En Genç Katılımcı" unvanıyla birlikte sertifikalarını aldılar. "Topu Yönet" adlı tema üzerinde çalışan öğrencilerimiz bir bilardo topunu başlangıç noktasından 5 metre uzağa gönderip, yirminci saniyede duyulabilir bir ses çıkarmasını sağlayacak cihaz oluşturdular. Öğrencilerimizin hazırladığı proje katılımcılar ve jüri üyelerinin oldukça dikkatini çekti. Üniversitede bulunmaktan büyük mutluluk duyan öğrencilerimiz liseli grupların hazırladığı üst düzey projeleri de görerek ufuklarını genişlettiler.