Haber ve Etkinlikler

BİRLEŞİK KRALLIK İSTANBUL BAŞKONSOLOSU KENAN POLEO ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Ortaokul Kariyer Günleri kapsamında Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo, 30 Mayıs 2022’de Doğa Koleji Çekmeköy Kampüsünde öğrencilerle bir araya geldi.


Mesleği hakkında bilgiler aktaran Poleo, öğrencilerin sorularını yanıtlayarak onlara önemli tavsiyelerde bulundu. Poleo, öğrencilere ilk önce dinlemeyi bilmenin çok önemli bir beceri olduğunu söyleyerek mesleğinin, insanları dinlemek ve anlamak olduğunun altını çizdi.


 
Kıbrıs Türk’ü bir ailenin çocuğu olarak Londra'da dünyaya gelen, dokuz aydır İstanbul’da bulunan ve büyük ilgi gören Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo, Doğa Koleji Çekmeköy Kampüsünde düzenlenen Ortaokul Kariyer Günleri etkinliğine konuk oldu. Doğa Koleji yöneticileri de etkinliğe katılarak Poleo ve ekibini karşıladı. Öğrencilerin kendisi ve mesleği ile ilgili merak ettiği soruları tüm samimiyeti ile cevaplayan Poleo, İstanbul’un dünyanın en güzel ve en iyi şehri olduğunu, İstanbul’u, İstanbul tarihini ve insanlarını çok sevdiğini belirtti. Poleo, “İstanbul hiç uyumayan bir şehir, hep enerjik.” diyerek İstanbul ve güzelliklerinden bahsetmeyi ihmal etmedi. Türkiye’ye ilk geldiğinde çok etkilendiğini kaydeden Poleo, kültüre alışkın olduğu için hiç zorlanmadığını sözlerine ekledi.


 
“Yurt dışında yaşama hayali beni konsolos olmaya sevk etti”
Mesleği hakkında bilgiler veren Poleo, konsolos olmaya nasıl karar verdiğini şöyle akardı:
“Birleşik Krallık’ta yaşıyordum. Ama hep yurt dışında yaşama hayalim vardı. Almanya’da iki kere yaşama fırsatı buldum, şimdi ise Türkiye’de. Yani bu yurt dışında bulunma hayali beni konsolos olmaya sevk etti. Konsolos olmanın iyi yanları, insanlarla bir arada olmak, insanları dinlemek. Özellikle Türk insanının enerjisini çok seviyorum.”
 
“Benim işim insanları dinlemek ve anlamak”
Bir başkonsolos olarak yaptığı işin insanları dinlemek ve anlamak olduğunu ifade eden Poleo,
“Mesleğimde tarih bilgisi en önemli şeydir. Aynı zamanda dil bilmek de çok önemli. En büyük pişmanlıklarımdan biri okul yıllarımda dört sene Fransızca görmeme rağmen Fransızca öğrenmemek. Bu şansım vardı aslında ama öğrenmedim. Dil en önemli şeylerden biri.
İngilizce en önemli dil. Çünkü uluslararası bir dil. Bunun yanı sıra Almanca da biliyorum ama 3-4 dil konuşabiliyor olmak büyük bir ayrıcalık. Daha fazla dil konuşabilmek isterdim.
Türkçe biraz biliyorum ama çok zor bir dil. Örnek olarak “Sürdürülebilirlik” kelimesini çok uğraşsam da bir türlü söyleyemiyorum.” dedi.


 
“Öğrenciyken önceliğim hep arkadaşlarımdı”
Öğrenciliği ile ilgili sorulan soru üzerine Poleo, “Siz çocuklar bu ülkenin geleceğisiniz.” diyerek “Ben küçükken çok parlak bir çocuktum. Şu anda hatta çok kıskanıyorum. Öğrenciyken önceliğim hep arkadaşlarımdı. Arkadaşlarımla aram çok iyiydi. Öğretmenlerimi çok severdim. İstanbul’da başkonsolos olduğumu öğrendiklerinde yüksek ihtimalle şok olmuşlardır.” dedi. Öğrencilik yıllarına dönse çok daha iyi bir öğrenci olacağını kaydeden Poleo, önceden DJ olmak istediğini, konsolos olmanın ikinci istediği meslek olduğu bilgisini de öğrenciler ile paylaştı.
 
“Mutlaka tarih bilin, dil öğrenin”
Konsolos olmak isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulunan Poleo, “Mutlaka tarih bilin. Dünyanın her yerinden haberler izleyin. Dil öğrenin. Çünkü dil insanları bağlayan en önemli şey. Aynı zamanda konuştuğun, öğrendiğin dilin kültürüne saygı gösterdiğin anlamına da gelir.” önerilerinde ulundu. Genel olarak ise tüm öğrencilere kibar olmaları gerektiğinin ve dinlemeyi öğrenmeleri önerisinde bulunan Poleo, “Dinlemeyi bilmek çok önemli bir beceridir.” dedi. Bir liderin zorluklara açık olması gerektiğini dile getiren Poleo, liderin hatalarından ders çıkarmasının önemini vurguladı ve bunun yanında iyi bir dinleyici, kibar, herkese ve her şeye açık olması gerektiğini belirtti.


 
“İstanbul’u keşfetmeyi seviyorum”
Boş zamanlarında İstanbul’u keşfetmeyi sevdiğini söyleyen Poleo, Karaköy’den vapura binip Kadıköy’e gitmeyi sevdiğini, film izlemekten ve yüzmekten hoşlandığını belirtti. Türkiye’de bir aydır denize girdiğini belirten Poleo, insanların buna şaşırdığını fakat kendisi bir İngiliz olarak buna alışkın olduğu için havanın kendisine soğuk gelmediğini ifade etti.
 
Doğa Ailesi Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo’yu ağırlamaktan mutluluk ve onur duyarken Poleo, Doğa Koleji yöneticileri ve öğrencilerine ev sahipliği için teşekkür etti.


 
 

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL