BU BENİM ESERİM PROJE ÇALIŞMASINDA TÜRKİYE 1.'LİĞİ DOĞA KOLEJİ’NDE!

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK’ın ortaklaşa yürüttüğü “İlköğretim Öğrencilerine Yönelik IX. Matematik ve Fen Bilimleri-BBE Proje Çalışması” sonuçlandı.

ETİKETLER : Bu Benim Eserim , Nabi Avcı , SOES , Milli Eğitim Bakanlığı , Doğa Okulu projeleri , Malatya Doğa Koleji , Cemil Çiçek

42494 projenin katıldığı çalışmada Malatya Doğa Okulu Ortaokulu Fen ve Teknoloji öğretmeni Özlem BAYDOĞAN’ın rehberliğinde öğrencilerimiz Zeynep Sıla KARABULUT ve Hatice Betül BAYSAR Kimya dalındaki projesi ile finale kalarak 1.'lik elde etti.

Doğa Koleji Fen ve Teknoloji bölümünün SOES eğitim modeli başarıları sıralamaya devam ediyor. SOES eğitim modeli ile yetişen öğrencilerimiz mucit atölyesi derslerinde edindiği kazanımlar ile hayatın her alanında başarıyı elde ediyor. 08-05-2014 tarihinde MEB Şura salonunda Milli Eğitim bakanı Nabi AVCI ve bir çok milletvekilinin katılımı ile gerçekleştirilen ödül töreninde Malatya Doğa Okulu öğretmen ve öğrencilerinin Meşe Ağacı Yaprağındaki Mucize (Koruyuculuğu) projesi ile dereceye girerek ödüllerini aldılar. Bakan Avcı, MEB Şura Salonunda düzenlenen "9. Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması: Bu Benim Eserim Final Sergisi ve Ödül Töreni"ne katıldı. Avcı, burada yaptığı konuşmada, Bakanlığın Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK işbirliğinde yapılan yarışmayı geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek amacıyla gerçekleştirdiklerini, bu yıl 81 ilden, 42 binden fazla projenin çalışmaya başvurduğunu belirtti. Çalışmaya ilginin her geçen yıl artmasının kendilerini heyecanlandırdığını ifade eden Avcı, "Bakanlığımız, eğitimin bireyin ve toplumun gelişmesini sağlayan, ekonomik kalkınmayı destekleyen, vazgeçilemez, ertelenemez bir süreç olduğunun bilinciyle çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.

Daha sonra TBMM Başkanı Sn.Cemil Çiçek, öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi makamında kabul ederek, başarılarından dolayı kutladı.