Haber ve Etkinlikler

BURSA HAMİTLER KAMPÜSÜMÜZDEN 2 AYRI e-TWINNING PROJESİ

Doğa Koleji Bursa Hamitler Kampüsü 7. sınıf öğrencilerimiz 2 ayrı e-Twinning projesine dahil oldular; "Robotic Class" ve "Yerim Seni LGS"


“Yerim Seni LGS” adlı Ulusal e-Twinning projemiz, 7. Sınıf Öğrencilerimizi Sınava Hazırlıyor

Bursa Hamitler Kampüsümüzün ortaokul kademesi tarafından kurucu ortak olarak başlatılan, öğrencilerin liseye giriş sınavı formatına uygun bir şekilde farklı etkinliklerle motivasyonlarını yükselterek her branşta akademik başarılarını ve özgüvenlerini arttırmayı hedefleyen 9 Türk ortaklı ulusal e-Twinning projemiz “Yerim Seni LGS” 7.sınıf öğrencilerinin şimdiden liseye giriş sınavına psikolojik olarak hazırlamayı hedefliyor. 

Projede okulumuz Türkçe Öğretmeni aynı zamanda projenin kurucu ortaklarından olan Berna Gülcan Şimşek, proje ortağı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Tuğçe Tuğral ve 7. Sınıf öğrencilerimiz okulumuzu temsil ediyorlar. Proje kapsamında öğretmenlerimiz, öğrencilerine  çeşitli web 2.0. araçlarını tanıtarak interneti güvenli ve etkin bir biçimde LGS'ye hazırlanma amacıyla kullanmalarına rehberlik ediyorlar. Projede yer alan öğrencilerimiz, proje ortağı olan öğrenci ve öğretmenlerle toplantılar yaparak her branştan LGS sorularını inceleyip süreçle fikir alışverişinde bulunuyorlar. Projenin sonunda ortak ürün olarak öğrencilerin LGS formatında hazırladığı sorularla bir deneme sınavı oluşturulacak. Öğrencilerimiz birebir içinde yer aldıkları, soru yazıp çözdükleri, farklı okullardan yaşıtlarıyla iletişim ve iş birliği içinde oldukları proje ile LGS ile ilgili önyargılarından kurtularak sınava keyifli bir şekilde hazırlanmaya başladılar.

Ulusal e-Twinning projemiz “Robotic Class” 7. Sınıf Öğrencilerimizi Günümüz Teknoloji Çağına Hazırlıyor!

Bursa Hamitler Kampüsümüzde proje ortağı olarak başlatılan, öğrencileri günümüz teknoloji çağında bilişim teknolojileri konusunda yetkinlik kazanmalarını sağlamak, robotik kodlama ekipmanlarını tanıtmak, ekipmanları kullanarak ortaya çeşitli ürünler çıkmasını hedefleyen e-Twinning projemiz “Robotic Class”, 7. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla sürdürülmektedir.

Bursa’nın Mustafakemalpaşa, Osmangazi, Nilüfer, Gemlik ve İznik ilçelerinden farklı 8 ortak okul ile yürütülen Proje okulumuz Kodlama Robotik Öğretmenimiz Fatma Nur AKSU’nun önderliğinde 8 öğrenciyle beraber katıldılar. Proje kapsamında öğrencilerin çeşitli web 2.0 araçlarını kullanmasının yanında blok ve metin tabanlı kodlama becerilerinin gelişmesini sağlamanın yanında, robotik anlamda arduino öğrenmeleri hedeflenmektedir. Öğretmenimiz Fatma Nur AKSU ve öğrencilerimiz Bursa’nın Nilüfer, İznik, Yıldırım, Osmangazi, Gemlik ve Mustafakemalpaşa gibi farklı ilçelerindeki 8 proje ortağıyla işbirlikçi etkinlikler ve karma takımlar sayesinde sürekli etkileşim halindeler. Projede yer alan öğrencilerimiz, proje ortağı olan öğrenci ve öğretmenlerle süreç içerisinde birçok toplantı ve etkinliğe katılarak fikir alışverişinde bulunuyorlar.
 

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL