Haber ve Etkinlikler

BURSA HAMİTLER KAMPÜSÜMÜZE, E-TWINNING PROJELERİ’YLE 2 ULUSAL KALİTE ETİKETİ

Doğa Koleji Bursa Hamitler Kampüsü öğretmenlerimiz, Erasmus+ Programı kapsamında gerçekleştirdikleri e-Twinning projeleri ile Türkiye Ulusal Destek Servisi tarafından 2 Ulusal Kalite Etiketi ödülü birden kazanma başarısı elde ettiler.


Hamitler Kampüsümüz bünyesinde Türkçe öğretmenimiz Berna Gülcan Şimşek ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Kibar Tuğçe Tuğral'ın yürüttüğü “Yerim Seni LGS” ve Robotik ve Kodlama öğretmenimiz Fatma Aksu’nun yürüttüğü “Robotic Class” isimli projelerini değerlendiren Türkiye Ulusal Destek Servisi, her iki projeyi de başarısından ötürü Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirdi.

Ortaokul öğrencilerinin liseye giriş sınavı formatına uygun bir şekilde farklı etkinliklerle motivasyonlarını yükselterek, her branşta akademik başarılarını ve özgüvenlerini arttırmayı amaçlayan 9 ulusal ortaklı “Yerim Seni LGS” projesinde 7. sınıf öğrencilerinin şimdiden liseye giriş sınavına psikolojik olarak hazırlamak hedeflendi.



Proje kapsamında öğretmenler, öğrencilerine çeşitli web 2.0. araçlarını tanıtarak interneti güvenli ve etkin bir biçimde LGS'ye hazırlanma amacıyla kullanmalarına rehberlik ettiler. Projede yer alan öğrencilerimiz, proje ortağı olan öğrenci ve öğretmenlerle toplantılar yaparak her branştan LGS sorularını inceleyip süreçle fikir alışverişinde bulundular. Projenin sonunda ortak ürün olarak öğrencilerin LGS formatında hazırladığı sorularla bir deneme sınavı oluşturuldu. Öğrencilerimiz birebir içinde yer aldıkları, soru yazıp çözdükleri, farklı okullardan yaşıtlarıyla iletişim ve iş birliği içinde oldukları proje ile LGS ile ilgili önyargılarından kurtularak sınava keyifli bir şekilde hazırlanmaya başladılar.

 

Robotik ve Kodlama öğretmenimiz Fatma Aksu’nun yürüttüğü, 12-18 yaş aralığındaki öğrencilerin katılımıyla 8 ulusal ortaklı “Robotic Class” projesi ile günümüz teknoloji çağında öğrencilerimizi bilişim alanında geliştirmek, robotik kodlama ekipmanlarını tanıtmak, öğrencilerin yaptıkları çalışmalarla blok tabanlı robotik kodlama ve Arduino öğrenmeleri hedeflendi.



Proje kapsamında öğretmenler, diğer ortak okullardaki öğretmen ve öğrenciler ile iş birliği içinde etkinlikler ve karma takımlar haline sürekli etkileşim halinde proje çalışmalarını sürdürdüler. Öğrencilerin blok tabanlı kodlama uygulaması Mblock’un yanı sıra çeşitli kodlama programlarını öğrendikleri proje ile öğrencilerin kodlamayla projeler geliştirmeye teşvik edilirken, robotiğe ve kodlamaya olan ilgi ve alakalarının artması sağlandı.

 

Projelerinde gösterdikleri başarılar ve kazanmış oldukları Ulusal Kalite Etiketi ödülleri nedeniyle Bursa Hamitler Kampüsümüzü, öğretmenlerimizi ve öğrencilerini kutlar, başarılarının devamını dileriz.

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL