ÇANAKKALE KAMPÜSÜMÜZDE AVUSTRALYALI ÖĞRENCİLERİ AĞIRLIYORUZ

Avustralya'dan Çanakkale'ye gelen öğrencilere, Doğa Koleji Çanakkale Kampüsü ev sahipliği yapıyor. Öğrenciler, burada Doğa Koleji öğrencileri ile birlikte tarihi alanları gezerek duygusal anlar yaşadılar.

ETİKETLER : çanakkale doğa , misafir öğrenci , 23 nisan programıi east loddon p12 college

Doğa Koleji Çanakkale Kampüsü, Avustralya’dan Çanakkale’ye gelen Avustralyalı öğrencilere ev sahipliği yapıyor. 26 Nisan'a kadar sürecek olan programda misafir öğrenciler, öğrencilerimiz rehberliğinde Çanakkale'deki tarihi ve kültürek alanları ziyaret edecek ve Türk kültürünü yakından tanıyacak.

Çanakkale’ye gelen East Loddon P12 College öğrencileri, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nda yer alan Anzak Koyu, Lone Pine Anıtı’nı ve Conk Bayırı Kemal Yeri’nde bulunan Atatürk’ün Kitabesi'ni ziyaret ederek duygusal anlar yaşadılar. Öğrenciler Çanakkale’nin tarihini ve kültürünü keşfetmenin yanı sıra Çanakkale kampüsümüzdeki öğrencilerle de keyifli zaman geçirdiler.

Projeyle ilgili bilgi veren Çanakkale kampüsü Müdürü Hıdır Kılıç, projenin 5 yıl önce başlatıldığı söyledi. Kolejin eski öğretmenlerinin desteği ile başlatılan proje hakkında bilgi veren Kılıç;Bu proje, Gelibolu Öğrenci Değişim Projesi. 5 yıl önce eski öğretmenlerimizden Aysel Özcan ve Çanakkale’mizin İngilizce öğretmenlerinden Ümmet Ceylan önderliğinde başlatıldı. 2 yıl önce Çanakkale Doğa Koleji öğrencileri Avustralya’ya giderek şu anki misafirlerimizi kendi ülkelerinde ziyaret etme şansı elde ettiler. Şimdi de kardeş okulumuzdan bir grup öğrenciyi biz Çanakkale Doğa Koleji olarak ağırlama fırsatı elde ettik. 13 Nisan da okulumuza gelen kardeş okulumuzu 26 Nisan tarihine kadar misafir etmekten onur duyacağımızı belirtmek isterim. Öğrencilerimiz bu değişim projesi sayesinde hem kültür alışverişi elde ediyor hem de İngilizce bilgilerini geliştiriyorlar. 2 hafta boyunca bizimle olacak olan öğrencilerimiz okulumuzda her kademede sınıfları gezerek derslere katılacak ve çeşitli aktivitelerle öğrencilerimizle iletişim kuracaklar. Hafta sonları da ev sahibi ailelerimizle birlikte şehrimizi gezerek Çanakkale’mizi ve kültürümüzü tanıma fırsatı kazanacaklar” dedi.