ÇANAKKALE ZAFERİ’Nİ YAŞAYARAK ANDILAR!

Doğa Okulları kampüslerinde okuyan on binlerce öğrenci Çanakkale asker öğünüyle savaşın zor şartlarını yaşayarak şehitlerimizi andı!

ETİKETLER : çanakkale savaşı , çanakkale zaferi , doğa okulları çanakkale , askeri tayın

Türkiye’nin dört bir yanında yer alan Doğa Okulları kampüslerinde okuyan on binlerce öğrenci Çanakkale Zaferi’nin 101. yılını, savaş sırasında asker tayını olan “kırık buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ve kuru ekmek” yiyerek o günlerin ruhunu yaşayarak, vatan sevgisini hissederek andı.

Bir tarihin yazıldığı 18 Mart Çanakkale Zaferi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli ve en büyük zaferleri arasında yer almaktadır. 101 yıl önce yazılan tarih nesiller boyunca hatırlanmaya devam ediyor.

Bu tarihi günü çok hassas bir şekilde hatırlayan Doğa Okulları öğrencileri, Çanakkale ruhunu kampüslerine taşıdılar. Çanakkale Savaşı’nda askerlerin yediği kırık buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ve kuru ekmekten oluşan tayını öğle yemeğinde yiyen ve o günlere ait formalar giyen öğrenciler, duygu dolu anlar yaşattılar. Yaşayarak öğrenme felsefesiyle öğrenim sunun Doğa Okulları bu etkinlikle; öğrencilerinin ellerindeki imkânların değerini bilmeleri ve tarih bilincinin gelişimine katkıda bulunmuş oldu.