ÇERKEZKÖY'DEN TAEKWONDO AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU

Doğa Koleji Çerkezköy Kampüsü 10. sınıf öğrencisi Azra Çavuş, İspanya'da yapılan 2019 Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası’nda 44 kg kızlarda altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu.

ETİKETLER : çerkezköy doğa , taekwondo , avrupa şampiyonası , altın madalya , doğa koleji spor başarısı , azra çavuş

45 ülkeden 575 sporcunun mücadele ettiği şampiyonanın ilk gününde birincilik elde eden öğrenci, şampiyonluk coşkusunu bayrakla tur atarak yaşadı. Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, “Öğrencimiz Azra Çavuş'un, şampiyonanın ilk günü elde ettiği birincilik sonucunda İstiklal Marşı’nın okunması, hepimizi gururlandırdı. Bu başarı aynı zamanda ülkemizin spora verdiği önem ve değerin göstergesidir” dedi.

Sporu akademik gelişimin bir parçası olarak gören Doğa Koleji, öğrencilerini küçük yaşlardan itibaren kişisel branşlar ve takım sporlarına yönlendiriyor. Türkiye çapında ve uluslararası platformda sayısız başarıya imza atan Doğa Koleji’nin sporcuları profesyonel spor yaşamını başarıyla sürdürüyor.

Şampiyonanın İlk Gününde Madalya Getirdi

Avrupa Tekvando Birliği (WTE) tarafından İspanya'nın Marina D'or bölgesinde düzenlenen Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası'nda Türkiyeli sporcular fark attı. Doğa Koleji Çerkezköy Kampüsü 10. sınıf öğrencisi Azra Çavuş, şampiyonanın ilk gününde 44 kilo kızlar dalında altın madalya kazandı.

İspanya’da Müsabakalara Katıldı

Öğrenci Azra Çavuş'un başarı geçmişi 2014 yılında başladı. 2017 yılında Yıldızlar kategorisinde Dünya Şampiyonu, 2018 yılında ise gençlerde Türkiye 2.’si oldu. 2019 Türkiye Milli Takım seçmelerinde de 1. olduğu için İspanya'ya davet edildi.

Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, “Dünya çapında gerçekleşen şampiyonada öğrencimiz Azra Çavuş, 34 sporcuyla müsabakaya katılarak 1.’lik elde etti. Şampiyona sonunda İstiklal Marşı’nın okunması, kurumumuz ve Türkiye adına hepimizi gururlandırdı” dedi.

Lüle, sözlerini, “Genç yaşta sportif bir kimlik kazanan öğrencimiz, disiplinli bir çalışma sonucu bu başarıyı elde etti. Öğrencimizi, ailesini ve antrenörlerini tebrik ediyorum” diyerek sürdürdü.