Haber ve Etkinlikler

CLIMATE BRIDGE PROJE EĞİTİMİ VE İKLİM ATÖLYELERİ

Climate Bridge Projesi İklim Atölyelerimizi Acıbadem, Acarkent, Ataşehir 1, Bahçeşehir, Beyoğlu ve Kartal kampüslerimizden katılan öğrenci ve öğretmenlerimiz ile 4 ve 14 Aralık 2023 tarihlerinde yüz yüze, 12 Aralık 2023 tarihinde Türkiye genelinden katılan öğrenci ve öğretmenlerimiz ile çevrim içi olmak üzere “Climate Bridge Proje Eğitimi ve İklim Atölyeleri” gerçekleştirildi.


Doğa Koleji Projeler Koordinatörlüğü birimimiz tarafından AB Erasmus+ KA220 Okul Eğitiminde İş Birliği Ortaklıkları Programı kapsamında 2021 yılından bu yana Yunanistan (Proje Koordinatörü), Türkiye, Kıbrıs, İtalya, İspanya ve Litvanya'dan eğitim alanında çalışan kuruluşların oluşturduğu Proje Konsorsiyumu ortaklığında yürütülen Climate Bridge (İklim Köprüsü - ref. No. 2021-1-EL01-KA220-SCH-000032714) projesi faaliyetleri kapsamında, lise seviyesindeki öğrenci ve öğretmenlerde iklim değişikliği konusunda bütüncül bir çevresel yaklaşım oluşturmak amaçlı çalışmalar uygulanmakta. 

Climate Bridge Projesi hakkında bilgi veren Doğa Koleji Projeler Koordinatörü Dr. Zuhal Yılmaz Doğan, “Proje ile öğretmen ve öğrencilerin ergenlerde bütüncül bir çevre yaklaşımı oluşturmak, sürdürülebilir kalkınma ve yaşam kalitesi konusunda öğrencilerin çevreye duyarlı dünya vatandaşlarının gelişimini teşvik etmek için eğitim programları tasarlamak, fiziksel imkanları artırmak ve organizasyon kültürünü geliştirmek hedefleniyor.” dedi. 

Çevre konusunda bilinçli Avrupa vatandaşları yetiştirmek, sağlık ve çevre sorunları hakkında öğrenci ve öğretmenleri güçlendirerek gelecek hakkında eleştirel düşünme geliştirerek ve doğa ve çevre ile ilgili sosyal sonuçlar ortaya çıkarmayı hedefleyen Climate Bridge Projesi'nin atölye etkinlikleri kapsamında Acıbadem, Acarkent, Ataşehir 1, Bahçeşehir, Beyoğlu ve Kartal kampüslerimizden katılan öğrenci ve öğretmenlerimiz ile 4 ve 14 Aralık 2023 tarihlerinde yüz yüze, 12 Aralık 2023 tarihinde Türkiye genelinden katılan öğrenci ve öğretmenlerimiz ile çevrim içi olmak üzere “Climate Bridge Proje Eğitimi ve İklim Atölyeleri” gerçekleştirildi.



Atölyelerde, Climate Bridge Projesi tanıtımının yanı sıra iklim değişikliği, yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji konularında eğitimler ve proje geliştirme çalışmaları yürütüldü. Öğrencilerimiz atölye çalışmalarında iklim değişikliği, yenilebilir ve temiz enerji, limit aşım günü, dikey tarım ve sismoenerji üzerine tasarladıkları projeleri, ekoloji bölüm başkanımız, lise bölüm başkanları ve proje koordinatörlüğüne sundular. Proje kapsamında başarılı olan öğrenciler Climate Bridge Projesi kapsamında 30 Ocak- 3 Şubat tarihleri arasında Vilnus, Litvanya’da gerçekleşecek olan Eko- Liderlik öğrenci kampına katılarak projelerini sunacaklar.   

Katılımcı öğrencilerden oluşan takımlar TÜBİTAK ve TEKNOFEST’te kapsamında yarışmak üzere Kutup ve İklim Değişikliği konularında danışman öğretmenleri ile proje çalışmaları yürütmeye başladılar. 

Climate Bridge Projesi kapsamında Doğa Koleji Projeler Koordinatörlüğü tarafından Şubat 2024’te ise “Climate Bridge Projesi İklim Değişikliği ve Farkındalığı Etkinliği” etkinliği düzenlenecek ve 24 ay süren proje sürecinde elde edilen sonuçlar ve proje çıktıları öğretmen ve öğrenciler ile paylaşılacak. 



DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL