ÇOCUĞUNUZ OKULA HAZIR MI?

Okula başlamak, hem çocuk hem de aile için büyük bir yenilik, önemli bir değişimdir. Bu önemli başlangıç çocukların gelecekteki başarısına giden yolda atılan ilk adımdır. Çocuğun öğrenme ve eğitim süreciyle tanıştığı, ilk deneyimlerini yaşadığı 1. sınıf onun bütün hayatı boyunca “okul ve eğitim” kavramlarını nasıl algılayacağını belirleyeceği için okul olgunluk seviyesi son derece önemlidir.

ETİKETLER : Metropolitan Testi , okul olgunluğu , test , anaokulu , ilkokul

Okul olgunluğu kavramı, çocuğun fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimi açısından belirli bir düzeye gelmesi ve okulda kendisinden beklenenleri başarılı bir şekilde yerine getirmeye farklı alanlarda hazır olması anlamını taşımaktadır. Metropolitan Okul Olgunluğu Testi 6 alt test ile öğrencilerin gelişim alanlarındaki yetkinliklerini belirlerken, okula ne denli hazır oldukları konusunda önemli bilgiler vermektedir. Doğa Okulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi olarak 1 Nisan 2008 – 31 Mart 2009 tarihleri arasında doğmuş çocuklarınızın okul olgunluğu ve okula hazırlık süreçlerini değerlendirmek amacı ile “Metropolitan Okul Olgunluğu Testi” uyguluyoruz. Uygulamanın amacı, okula yeni başlayacak olan birinci sınıf adayı çocukların, yönergeleri anlamaya hazırlıklı olmalarını sağlayacak olan özellikleri ve başarılarını ölçmektir. Test, “okuma olgunluğu, sayı olgunluğu ve genel olgunluk” alanlarında bizlere çocukla ilgili önemli bilgiler vermektedir. Okuma olgunluğu, öğrencinin kelime bilgisi, dikkat ve konsantrasyonunu; Sayı olgunluğu, rakam bilgisi, ritmik sayma, gruplandırma ve muhakeme gücünü; Genel olgunluk ise öğrencinin her iki alandaki genel başarısı arasındaki uyumu değerlendirmektedir. Çocuğunuz, 1 Nisan 2008 – 31 Mart 2009 tarihleri arasında doğmuşsa siz de kampüslerimize gelerek Metropolitan Testi hakkında bilgi alabilirsiniz.  Katılmak için tıklayınız...