ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNDE VE GELECEĞE HAZIRLANMASINDA KODLAMANIN ÖNEMİ

Minecraft Education, Microsoft'un desteğiyle Türkiye'de ilk kez Doğa Koleji'nde müfredata dahil ediliyor. Doğa Koleji Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Direktörü Hakan İnanır, çocukların eğitiminde ve geleceğe hazırlanmasında kodlamanın önemine değindi.

ETİKETLER : hakan inanır , minecraft education , microsoft eğitim teknolojileri , robotic , kodlama dersleri , algoritma , kod yazma , 3D tasarım , robotic eğitim , maker

Anaokulundan liseye tüm kademelerde uygulanacak kodlama dersleri ve Minecraft Education eğitimiyle erken yaştaki çocuklara; bilimsel araştırmalara olan merakını arttırmak; günümüz teknolojilerini efektif ve etkili kullanmalarını sağlamak; dijital okur-yazarlık seviyelerini geliştirmek ve eğlenceli bir hale getirerek öğretmek ve yaratıcı düşünme becerilerini arttırmayı hedefleniyor.

Doğa Koleji öğrencileri robotic ve kodlama dersleri ile algoritma, kod yazma, 3D tasarım, robotic eğitim, maker içerikleri ile bilimsel araştırmalarını derinleştirerek, günümüz teknolojilerini etkili kullanmayı öğreniyor. Bu yeni nesil eğitim sistemi ile birlikte kod okuryazarlığı bilincini kazandırmak ve ilkokul öğrencilerini kod okuryazarı haline getirmek amaçlanıyor. Bununla birlikte her öğrencinin kod yazabileceğinin farkındalığı oluşturuluyor ve çeşitli programlar kullanarak özgün projeler üretilmesi sağlanıyor.