ÇOCUKLARLA MASAL AĞACI ve MASAL DÜNYASI

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Kocaeli Yahyakaptan Kampüsü, İl Halk Kütüphanesi ile birlikte Kocaeli'deki tüm resmi İlkokul ve Ortaokul öğrencilerine kitap sevgisi ve kütüphane bilinci aşılamak, onların hayal dünyalarını güçlendirmek, okumanın yanı sıra yazmaya da ilgi duymalarını sağlamak için yola çıktı.

ETİKETLER : masal ağacı , masal etkinliği , kocaeli yahyakaptan kampüsü , ilkokul etkinliği
Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Proje Koordinatörü ve Folklor Araştırmacısı Ali Aktaş, Proje Sahibi ve Kütüphaneci Sayın Saliha Sarı, İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Önder Bakan ile Okul Müdürümüz Uğur Beşer ve öğretmenlerimiz bir araya gelerek 10-11 Haziran 2021 tarihlerinde İzmit 23 Nisan İlkokulunu ziyaret ettiler. İki gün boyunca bu okulun öğrencilerine kütüphanenin önemi ve okumanın faydaları anlatıldı, çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Resim Öğretmeni Malik Doğan çocuklara eğlenceli masallar anlattı. Öğrenciler ise anlatıcıyı ilgiyle ve merakla dinlediler. Öğrenciler daha sonra kendilerine dağıtılan küçük kitapçıklara kendi masallarını yazdılar ve hazırlanan masal ağacının dallarına astılar. Halk Kütüphanesi yetkilileri ile birlikte Okul Müdürümüz Uğur Beşer ve ekibi, öğrencilere okuma ve yazmanın önemine vurgu yapan böyle bir projeye ilgi gösterdikleri için hediyeler takdim etti ve teşekkür ettiler. Heyecanları ve mutlulukları yüzlerinden okunan çocuklarla ve öğretmenleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

Etkinliğin ikinci ayağı ise 17 Haziran Perşembe günü İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Kocaeli Yahyakaptan Kampüsü öğrencileri ile gerçekleştirildi.

Projeye katılan öğrenciler için periyodik olarak İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Kocaeli Yahya Kaptan Kampüsünde akademik ve kültürel içerikli etkinlikler düzenlenerek proje kazanımları desteklenecek. Bu öğrencilerin öğretmenlerine ve velilerine de çeşitli atölye çalışmaları yapılacak, akademik vizyon paylaşımı sağlanacak. Yıl boyunca öğrencilerin yazdığı masallar İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Kocaeli Yahyakaptan öğretmenleri tarafından oluşturulan kurul tarafından incelenecek, kitap hazırlık süreci yürütülecek.