CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU DOĞA KAMPÜSLERİNİ SARDI

Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yılı kampüslerimizde büyük bir coşku ile kutlandı, kampüslerimizde birbirinden renkli görüntüler oluştu.

ETİKETLER : cumhuriyet bayramı , cumhuriyet etkinlikleri , ali rıza lüle , doğa koleji cumhuriyet kutlamaları , cumhuriyet yürüyüşü

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı her yıl olduğu gibi Doğa Kolejinin tüm kampüslerinde görkemli törenlerle kutlandı. Bazı kampüslerde 27 Ekim'de başlayan kutlamalar resim sergileri, satranç turnuvaları, şiir ve kompozisyon yarışmaları, bando, koro ve sahne gösterileriyle 29 Ekim'e kadar devam etti. Törenlerde özgürlüğü ve demokrasiyi 94 yıl önce "cumhuriyet" ile taçlandıran milli mücadele kahramanları ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk saygıyla anıldı.

27 -28 Ekim'de gerçekleşen törenlerde kampüslerimizde müzik öğretmenlerinin önderliğinde cumhuriyet şarkıları söylenirken, Cumhuriyet oratoryosu büyük ilgi gördü. Ataşehir 1 kampüsünde öğrenciler dönem kıyafetlerini Cumhuriyet defilesi ile sergiledi ve 94 yıl öncesinin milli mücadele koşulları küçük piyeslerle canlandırıldı. Atatürk’ün sanata verdiği önem unutulmayarak vals ve halk oyunları gösterileri sergilendi. Anaokulu öğrencilerinin korosu ve dansları törenlere renk kattı. Doğa Koleji öğrencileri cumhuriyeti “Cumhuriyet, özgürlüktür. Cumhuriyet hür yaşamaktır. Cumhuriyet egemenliktir” cümleleriyle anlattı. Yalova kampüsü öğrencileri "Cumhuriyetin Ritmi" adını verdikleri gösteride ay yıldızlı, dev bir kalp oluşturarak can damarımız cumhuriyete dikkat çektiler. Ankara Kampüsleri ise tüm kademeden öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle "Cumhuriyet Biziz" konulu kısa bir film hazırladı.

Ataşehir 1 kampüsünde gerçekleşen kutlamaları bizzat izleyen Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle Doğa Koleji olarak her zaman cumhuriyete yakışan, uygar ve çalışkan bireyler yetiştirmeyi amaç edinerek 29 Ekim’i coşkuyla kutluyoruz. ” dedi ve çağdaş eğitimin cumhuriyetin güvencesi olduğunu hatırlattı. Ali Rıza Lüle öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi bu coşkulu kutlama programı için tebrik etti.

29 Ekim'e kadar süren kutlamalar kapsamında kampüslerimizin bando ve kortej takımları yürüyüşler gerçekleştirdi.  Doğa Koleji Üsküdar kampüsü öğrencilerinden oluşan bando takımı kortej eşliğinde Üsküdar Meydanı'na dalga dalga büyüyen bir kalabalıkla yürüdü.