Haber ve Etkinlikler

DAHA İYİ BİR GEZEGEN İÇİN DEĞİŞİYORUZ

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Bahçelievler Kampüsünde hedef katılımcı kitlesi 4-11 yaş grubu olan, Daha İyi Bir Gezegen İçin Değişiyoruz! isimli e-Twinning projesi 5. sınıf öğrencilerimizden 18 katılımcı, Portekiz'den 3, Yunanistan'dan 2 ve Türkiye'den 3 ortak okulun işbirliği ile başlatılmıştır.


2005 yılında Avrupa Komisyonunun öğrenme programının ana hareketi olarak başlatılan ve 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı olan Erasmus+'a entegre şekilde Avrupa ülkelerindeki katılımcı okulların iletişim kurmasını, işbirliği yaparak projeler geliştirmesini ve paylaşmasını sağlayan e-Twinning Topluluğunda İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji öğretmen ve öğrencileri de projeleriyle aktif şekilde rol alıyor.

  

Proje dâhilinde planlanan çalışmalarda öğrencilerin çevresel sürdürülebilirliğe, daha spesifik olarak su sürdürülebilirliğine katkıda bulunan bazı günlük alışkanlıkları/rutinlerinin değiştirilmesini, uygulamasını ve öğrencileri bu konuda motive etmeyi amaçlanmaktadır. Öğrencilerin su ayak izlerinin farkına varmaları ve su tüketimindeki yanlış alışkanlıkları değiştirmeleri projenin hedefleri arasındadır. Bu hedefe yönelik olarak, öğrenciler evlerinde su tüketimini azaltmak amacıyla bir anket tasarlayarak uygulayacak, "Su Tasarrufu Mücadelesi"ne katılım çağrısında bulunan bir poster hazırlayacaklardır.

Aralık 2021 – Ocak 2022 dönemini kapsayan Daha İyi Bir Gezegen İçin Değişiyoruz! projesi dâhilinde;
Aralık 2021’de projenin temel gereklilikleri üzerine düzenleme ve duyurular yapılmış, öğrencilerimiz proje logosunu ve posterini tasarlamış, veli ve öğretmenlerimizin de katılımıyla su tüketim alışkanlıkları anket çalışması gerçekleştirilmiştir. Ek olarak Pladlet kullanılarak Noel kartı değişimi yapılmıştır. Ocak 2021’de ise projenin sonraki adım ve faaliyetlerini kararlaştırmak üzere ortaklarla sanal toplantı organize edilmiştir.
Projenin yürütücülüğünü üstenen İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Bahçelievler Kampüsü İngilizce öğretmeni  Gülsen Ceyhan'a ve projede yer alan öğrencilerimize teşekkür eder,  başarılarının devamını dileriz.

 

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL