DEMOKLEOS PROJESİ YAZ AKADEMİSİ ATAŞEHİR KAMPÜSÜNDE GERÇEKLEŞTİ!

Demokleos Uluslararası Yaz Akademisi 3-5 Temmuz 2017 tarihlerinde Doğa Koleji AB Projeler Koordinatörlüğü ev sahipliğinde İstanbul’da Ataşehir Kampüsünde gerçekleştirildi.

ETİKETLER : DEMOKLEOS PROJESİ YAZ AKADEMİSİ ATAŞEHİR KAMPÜSÜNDE GERÇEKLEŞTİ!

Organizasyona Yunanistan, Portekiz ve Türkiye’den öğretmenler ve öğrenciler katıldılar. Demokleos Uluslararası Yaz Akademisi'nin açılışı Alp Vahit Alp’ın kendi besteleri olan Düş, Bir İstanbul Akşamı, Bulutların Valsi şarkılarının piyano resitaliyle gerçekleşmiştir. Konuşmacı olarak Üsküdar Üniversitesinden, Prof. Dr. Dinçer ATLI -Tartışma Kültürü, Uygulama, İletişim ve Tartışmalar seminerini gerçekleştirmiştir.

THE KLEOS OF DEMOCRACY IN EUROPEAN SCHOOL (Bütüncül Okul Yaklaşımı ile Demokratik Farkındalığı Yeniden Kavrama ve Çoğulcu Sorumluluk) adlı Avrupa Birliği Projesini yürütmektedir. (Proje No: 2015-1-EL01-KA201-013930) Kleos genellikle şan, şöhret, ya da bazen itibar olarak çevrilir. Demokrasi ve kleos, demokratik antik kentlerde (polis) birbiri ile çok yakından ilişkilidir. Yani Avrupa’da Okulların demokratikleşmesi için iyi şeyler başardığınızda daha fazla Kleos elde edersiniz. Böylece Avrupa okullarında demokrasinin itibarı arttırılabilir.

Yunanistan'dan Gelen Eğitmenlerden,
Directorate Of Secondary Education Of Piraeus, Dr. Spiliotopoulou Constantina Antigone'da Demokrasinin Sophocles Tarafından Gücü,
Directorate Of Secondary Education Of Piraeus, Yannis Modeas - Demokleos Moodle Platformu ve Malzemeleri ve Liberalizmin Sınırlarını Tanıyın: Liberalizmin Zaferi Herkes İçin Özgürlük, Eşitlik ve Kardeşlik Yarattı mı?
Ionidios Experimental Lyceum, Evi Manopoulou - Genç Vatandaş ve Öğrencilerin Savaş Karşıtı Hareketin Fazileti Olarak Cesareti Araştırmak: İkinci Bölüm,

Türkiye'den Gelen Eğitmenlerden;
Beşiktaş Halk Egitim Merkezinden, Serkan Solmaz – İnsan hakları ve sürdürülebilir kalkınma,
Marmara Üniversitesinden, Kübra Eminoğlu, Gizem Çamlıca, Abdülkadir Gökdoğan - Sürdürülebilir Kalkınma İçin Deneyler; Epoxy reçinesi, Serra Etkisini gözlemlemek için CO2 deneyi, Kyoto atölyelerinin Protokolünü imzalayan G20 ülkelerinin Karbon Emisyonlarını kullanarak fosil yapmak, Teraryum yapımı,
Doğa Koleji AB Projeler Koordinatörü, Zuhal Yılmaz Doğan – Sürdürülebilir Kalkınma konulu atölyeler gerçekleştirilmiştir.