DEMOKLEOS: ‘AVRUPA OKULLARINDA DEMOKRASİNİN İTİBARI’ AVRUPA BİRLİĞİ PROJEMİZ VE ULUSLARARASI AÇILIŞ KONFERANSI

11-14 Şubat 2016, Pire-Yunanistan

ETİKETLER : demokleos , ab projeler koordinatörlüğü , avrupa birliği , proje , yunanistan

Doğa AB Projeler Koordinatörlüğü; Yunanistan, Almanya, Portekiz, Finlandiya, Kıbrıs ortaklığında DEMOKLEOS: THE KLEOS OF DEMOCRACY IN EUROPEAN SCHOOL  “Rethinking Democratic Awareness  and Collective  Responsibility for a whole- school approach”  (Bütüncül Okul Yaklaşımı ile Demokratik Farkındalığı Yeniden Kavrama ve Çoğulcu Sorumluluk, No: 2015-1-EL01-KA201-013930) adlı Avrupa Birliği Projesini yürütmektedir.

“Kleos genellikle şan, şöhret, ya da bazen itibar olarak çevrilir. Demokrasi ve kleos, demokratik antik kentlerde (polis) birbiri ile çok yakından ilişkilidir. Yani Avrupa’da Okulların demokratikleşmesi için iyi şeyler başardığınızda daha fazla Kleos elde edersiniz. Böylece Avrupa okullarında demokrasinin itibarı arttırılabilir.”

DEMOKLEOS, Okul eğitiminde demokratik temel yeterliklerin uygulanmasının geliştirilmesi ve bütüncül okul yaklaşımı için yenilikçi yöntemlerin geliştirilmesine odaklanmaktadır.

Projemizin açılış toplantısı 11-14 Şubat 2016 tarihleri arasında Pire-Yunanistan’da gerçekleştirildi. Projenin Uluslararası Açılış Konferansı ise 12 Şubat 2016 tarihinde 150’den fazla uluslararası katılımcının biraraya gelmesi ile gerçekleştirildi. Portekiz Atina Büyükelçisi Sn.Rui Manuppella ve T.C. Atina Büyükelçiliği Başkatibi Sn.Doğan Güneş de söz konusu konferansa katılmış, projeye dair görüş ve iyi dileklerini paylaşdılar. Pire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretim Bölümü Müdürü Nikolaos Moumouris de Koordinatör kurum adına projenin hedeflerini katılımcılar ile paylaştı.

Doğa AB Projeler Koordinatörlüğü adına  Proje Koordinatörü Zuhal Yılmaz Doğan ve Sedef Altaş söz konusu toplantı ve konferansa katılmış ‘Sürdürülebilir Kalkınma İçin Eğitim-Doğa Okulları İyi Örnekleri’ başlıklı sunum gerçekleştirdiler.

Proje Ortaklarımız;

• Directorate Of Secondary Education Of Piraeus, Yunanistan