DOĞA AB PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ’NDEN BİR AB PROJESİ DAHA!

Yenilikçi öğretim modelleri ve öğretmen eğitimini destekleyen projeler üretmeye devam eden Doğa AB Projeler Koordinatörlüğü "Okul Eğitiminde Sağlıklı Beslenme Bilincinin Arttırılması" konusunda AB Projesi yürütüyor. (Eduforhealth: Let’s make it better! Raising the awareness of the triad nutrition-health-food safety in school education 2014-1-RO01-KA200-002931)

ETİKETLER : ab projeleri , koordinatörlük , Eduforhealth , proje

Sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşam konularının müfredat içerisindeki varlığı, programlarda yer alış şekilleri, müfredat dışı uygulamalar hakkında araştırma, anket, eğitim, aktivite, rapor ve uygulamalar ile devam eden projemiz Doğa Okulları’nın halihazırda yürütmekte olduğu ulusal ve uluslararası düzeyde kalite vizyonu ile hazırlanmış sağlıklı beslenme politikalarını da destekliyor.

Projenin dördüncü toplantısı 3-6 Aralık 2015 tarihlerinde Doğa AB Projeler Koordinatörlüğü ev sahipliği ile İstanbul’da gerçekleştirildi. Değerli akademisyenlerden oluşan proje ortaklarımız; Doğa Okulları ve İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliği ile 5 Aralık Dünya Toprak Günü kapsamında düzenlenen Uluslararası Toprak Zirvesi'ne de katılmış ve söz konusu zirve kapsamında  60 öğrencimizin katılımı ile 3 ayrı sınıfta Eduforhealth çalıştayları gerçekleştirilmiştir. Romanya-Valahia Targovişte Üniversitesi akademisyenleri Prof. Ph.D. Gabriel Gorghiu ve Prof. Ph.D. Lavinia Buruleanu, Yunanistan Aegean Üniversitesinden  Anthi Goussiou, Sınıf Öğretmenliği Bölüm Başkanı Ramazan Sezer,  ‘Sağlıklı Yaşam ve Sağlıklı Beslenme’ ile ilgili çalıştaylar gerçekleştirdiler.

Edoforhealth Projesi çerçevesinde çalışmalar gerçekleştiren Acarkent Lise IB öğrencilerimiz; Cemre Çakıroğlu, Ece Deniz, Zeynep Ece Aydın ve Atıf Ata Öner  de söz konusu proje toplantısına katılarak, yaptıkları çalışmalara dair sunum gerçekleştirdiler.