Haber ve Etkinlikler

DOĞA BAP ÖĞRENCİ KONFERANSI

5. Uluslararası Doğa Bilimsel Araştırma Projeleri Öğrenci Konferansı, bu yıl İklim Değişikliği ile Mücadelede ve Küresel Hedeflerin Gerçekleşmesinde Sürdürülebilir Çözümler ana teması ile 11 Mayıs Cumartesi gerçekleşiyor.


Doğa Koleji tarafından her yıl Türkiye ve Avrupa ülkelerinden lise öğrencileri, uzmanlar ve akademisyenlerin katılımıyla uluslararası ölçekte düzenlenen ve 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü 5’incisi çevrim içi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Doğa Bilimsel Araştırma Projeleri Öğrenci Konferansı, bu yıl İklim Değişikliği ile Mücadelede ve Küresel Hedeflerin Gerçekleşmesinde Sürdürülebilir Çözümler ana teması ile genç bilim insanları ve araştırmacıları bir araya getiriyor.

Son 5 yıl içinde 5300 bilimsel araştırma projesi üreten ve bu projeleri birçok farklı platformda paylaşarak, pek çok ulusal ve uluslararası başarı elde eden Doğa Koleji,Uluslararası Doğa BAP Öğrenci Konferansı ile lise öğrencilerin bilimsel projelerini sergilemelerine olanak sağlamak, fen ve sosyal bilimler alanlarında çalışan bilim insanlarını ve öğrencileri bir araya getirerek ilgili disiplinlerde bilgi etkileşimini sağlamak, genç bilim insanlarının yetişmesine katkıda bulunmak ve bilim dünyasının dikkatini çekmeyi amaçlıyor.

Lise öğrencileri, akademisyenler, eğitim uzmanları, öğretmenler, lisansüstü öğrencileri ve eğitim alanında çalışan uluslararası ve ulusal temsilciler bir araya geleceği Konferans kapsamında bilgi teknolojileri, biyoloji, coğrafya, felsefe, fizik, kimya, matematik, sosyoloji/psikoloji, tarih, t-MBA (gençler için MBA), Türk dili ve edebiyatı alanlarında hazırlanan bildirilerin kabul edileceği konferansta lise öğrencileri, video konferans uygulaması aracılığıyla Türkçe ve İngilizce olarak sözlü ya da poster proje sunumlarını gerçekleştirecekler.

Lise öğrencilerinin izleyici olarak da katılabilecekleri 5. Uluslararası Doğa Bilimsel Araştırma Projeleri Öğrenci Konferansı proje başvuruları 1 Nisan 2024 - 26 Nisan 2024 tarihleri arasında www.dogabapkonferans.com adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Uluslararası Doğa BAP Öğrenci Konferansı ile ilgili detaylı bilgi ve başvuru koşulları için www.dogabapkonferans.com adresini ziyaret edebilirler.
 

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL