Haber ve Etkinlikler

DOĞA'DA AVRUPA DİLLERİ GÜNÜ

Doğa Koleji lise öğrencileri çeşitlilikte birleşiyor, dil ve kültürlerle Avrupa'yı keşfediyor!


Avrupa Dilleri Günü, her yıl 26 Eylül tarihinde dil çeşitliliği ve kültürel zenginliği kutlamak amacıyla düzenleniyor. Bu yıl, Doğa Koleji lise öğrencileri İngilizce programında yer alan Avrupa'da dil çeşitliliği ve çok dilliğin öneminin vurgulandığı bu günü kampüslerimizde dil haklarına ve kültürel çeşitliliğe odaklanan yaratıcı ve iletişim odaklı etkinliklerle kutladı.



Bu yılki Avrupa Dilleri Günü kutlaması ile Doğa Koleji öğrencileri farklı Avrupa dilleri ve kültürleri hakkında bilgi edinme fırsatı buldular. Öğrencilerimizin dil öğrenmeye olan motivasyonlarını artıran Avrupa Diller Günü kutlamasında gençlerimiz okullarında hazırladıkları çeşitli etkinlikler ile kültürel farkındalıkların, farklı dillerin ve kültürlerin zenginliğini vurguladılar.

Toplumu dil öğrenmenin önemi hakkında bilinçlendirmek, çokdilliliği ve kültürler arası anlayışı geliştirmede dil öğrenmenin etkisine dikkat çekmek; okul içinde veya okul dışında, ister profesyonel ihtiyaçlar için isterse de okumak ya da eğlence ve seyahat amaçlı olsun hayat boyu dil öğrenimini teşvik etmek amacıyla Avrupa Konseyi, her yıl 26 Eylül’ü Avrupa Diller Günü (European Day of Languages) olarak ilan etmiştir.



DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL