DOĞA'DA HAYAT VAR!

Matematik ve Rehberlik Birimi'nin ortaklaşa yürüttüğü projeyle meslekleri ve matematiği nasıl kullandıklarını öğreniyoruz!

ETİKETLER : doğa'da hayat var , sosyal sorumluluk , matematik projesi , günlük hayatta matematik , rehberlik projesi

Bu yıl ‘Doğa’da Hayat Var’ projesini içerik yönüyle matematik, sosyal sorumluluk yönüyle ise rehberlik odaklı yürütüyoruz.Matematik ve rehberlik birimlerinin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Doğa öğrencileri meslekleri tanırken matematiğin bu meslek dallarında nasıl kullanıldığını kısa filmlerle öğreniyorlar.

Projemizde farklı meslek dallarında başarılı kişilerle röportajlar gerçekleştirildi. Özünde ’Mesleğinizde matematiği nasıl kullanıyorsunuz?, Meslek seçiminizde nelere dikkat ettiniz?’ gibi sorularla çekimler tamamlanarak kısa film haline geldi. Hazırlanan bu filmlerin amacı öğrencilerimize meslekleri tanıtmak ve matematiğin tüm meslek dallarında kullanıldığını onlara göstermek.

Şirketlerin üst düzey yöneticilerinden, uçak mühendislerine, opera sanatçılarından, estetisyenlere ve haber spikerlerine kadar bir çok başarılı kişiyle yapılan çekimlerle hazırlanan kısa filmler, şubat ayında okullarımızda öğrencilere izlettirilecek. Öğrencilerimiz matematik kazanımları ile ilgili keyfili bir deneyim yaşarken sosyal sorumluluklarının da farkına varacaklar.