DOĞA HARİKALARI'NDAN DÜNYA 2.LİĞİ ve DÜNYA 3.LÜĞÜ

Türkiye şampiyonu olarak 2019 Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası'nda okulumuzu ve ülkemizi temsil eden genç sporcularımız turnuvayı Dünya 2.liği ve Dünya 3.lüğü ile tamamladı.

ETİKETLER : spor başarısı , basketbol , 2019 türkiye liseler şampiyonası , dünya liseler şampiyonası , lise basketbol , mavişehir doğa , florya doğa

Doğa Kolejinde gelenekselleşen "Dünya Kupası" heyecanı bu yıl iki takımla yaşandı. Hem kızlar hem erkeklerde "Türkiye Şampiyonu" olarak iki kupa birden kazanan Doğa Koleji öğrencileri, Yunanistan’ın Girit Adası'nda düzenlenen 2019 ISF Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye’yi başarıyla temsil etti. Kupa finalinde Finlandiya temsilcisine 70-60 mağlup olan genç kız basketbol takımımız 2019 Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası'nı 2.liği ile tamamlarken genç erkek takımımız Belçika ile çıktığı 3.lük mücadelesini 57-39 kazanarak Dünya 3.sü oldu. Şampiyonanın ödül töreninde öğrencilerimiz Çağatay Özkan ve Sude Yılmaz "En İyi Beş"e seçildi.

13 Nisan'da başlayan şampiyonada ilk maçlarına çıkan Florya Kampüsü Genç Kız Basketbol Takımımız Slovenya temsilcisi takımı 63-53 yenerken, Mavişehir 3 Kampüsü Genç Erkek Basketbol Takımımız ise Letonya takımını 95-52'lik muhteşem bir skorla geçmesini bildi. 14 Nisan'da ise iki maç oynayan genç erkek basketbol takımımız Romanya'yı 86-44, Hırvatistan'ı ise 85-67 yendi. Genç kız basketbol takımımız 14 Nisan'da oynadığı tek maçta Romanya'yı 55-44 mağlup etti. Bu skorlarla yenilgi yüzü görmeyen öğrencilerimiz gruplarından namağlup lider olarak çıktı.

Öğrencilerimiz 15 Nisan fikstüründe de başarılarını sürdürdü. Mavişehir 3 Kampüsü Genç Erkek Basketbol Takımımız, Bulgaristan temsilcisini 80-47, Florya Kampüsü Genç Kız Basketbol Takımımız ise Çin takımını 69-39 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. 17 Nisan'da oynanan çeyrek final maçlarında genç kız takımımız Almanya'yı 54-49, genç erkek takımımız ise Brezilya'yı 47-43 yenerek kategorilerinde şampiyonanın ilk 4 takımı arasındaki yerini aldı. Çekişmeli geçen maçlardan sonra öğrencilerimiz yarı final sevincini doyasıya yaşadı. 18 Nisan'da oynanan ilk yarı final maçında genç kız basketbol takımımız Tayvan takımını 59-50 yenerek dünya finaline adını yazdı .Genç erkek takımımız ise ev sahibi Yunanistan'la oynadığı yarı final maçını 53-49 kaybetti.

19 Nisan'daki kupa finalinde Finlandiya temsilcisine 70-60 mağlup olan genç kız basketbol takımımız 2019 Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası'nı Dünya 2.liği ile tamamlarken, genç erkek takımımız Belçika ile çıktığı 3.lük mücadelesini 57-39 kazanarak Dünya 3.sü oldu. Öğrencilerimizi ve antrenörlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.