Haber ve Etkinlikler

DOĞA HARİKALARIMIZ AB PROJELERİ KAPSAMINDA İTALYA’DA İKLİM EĞİTİMİNE KATILDI

AB Erasmus+ KA220-SCH Okul Eğitiminde Avrupa Komisyonu tarafından fonlanan ve Doğa Koleji tarafından yürütülen Climate Bridge Projesi'nin “Being an Eco-Leader” isimli eğitim programı için İtalya'daydık.


AB Erasmus+ KA220-SCH Okul Eğitiminde İş Birliği Ortaklıkları programı kapsamında Avrupa Komisyonu fonlanarak yürütmekte olduğumuz Climate Bridge Projesi'nin ilk öğrenme hareketliliği olan ve proje ortağımız CeFAS kuruluşu tarafından 4-8 Eylül tarihleri arasında İtalya'nın Lecce şehrinde düzenlenen “Being an Eco-Leader” isimli eğitim programına Projeler Koordinatörümüz Dr. Zuhal Yılmaz Doğan ve öğrencilerimiz ile katıldık.

Proje koordinatörü Yunanistan temsilcisi Sivitanideios Lisesi'nden öğrenci ve öğretmenler ile proje ortağı kuruluşlardan temsilcilerin de katıldığı ve İtalya’nın Lecce şehrinde düzenlenen programda katılımcılar, CeFAS tarafından gerçekleştirilen "İklim değişikliği ile Mücadele", "Sürdürülebilir Tarım" ve "Sürdürülebilir Gıda Üretimi" konularında uygulama atölyelerine katıldılar ve uzmanlardan eğitim aldılar.



Eğitimlerin yanı sıra tarihi ve kültürel ziyaretler de gerçekleştiren Doğa Harikalarımız, eğitimlerinin ardından yurda dönüşlerinde Selanik’te bulunan Atatürk Evi’ni ziyaret ederek, Atamızın hatırasına saygılarını sundular.

Lise düzeyindeki gençlerde bütüncül bir çevre yaklaşımı oluşturmak, sürdürülebilir kalkınma ve yaşam kalitesi konusunda öğrencilerin çevreye duyarlı dünya vatandaşlarının gelişimini teşvik etmek amacıyla eğitim programı, fiziksel imkân ve organizasyon kültürü kazandırmanın hedeflendiği Climate Bridge Projesi’nin ortakları ise Yunanistan (Koordinatör), Türkiye (Doğa Koleji), Kıbrıs, İtalya, İspanya ve Litvanya'dan eğitim ve iklim alanında faaliyet gösteren kurumlardan oluşuyor.



Proje çalışmaları ve fikri çıktıları kapsamında öğretmen ve öğrencilerin iklim değişikliği konusunda farkındalığını artıracak atölye çıktıları, öğretmenler için çevrimiçi eğitim materyalleri ve kitlerinin yanı sıra iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratan çalışmalar üretmiş ve alanında uzman kişilerin katılımıyla videocast çekimleri gerçekleştirilerek, tasarlanan açık erişimli eğitim modülleri ile Avrupa genelindeki öğretmen ve öğrencilerin iklim değişikliği ile mücadelede bilinçlendirilmesi ve teşvik edilmesi hedefleniyor.






 

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL