Haber ve Etkinlikler

DOĞA HARİKASINA ÇOCUK NOBEL ÖDÜLÜ

Samsun Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi İclal Nisa Mezarcı, Molecular Frontiers Inquiry Prize (Moleküler Sınırlar Araştırma Ödülü) kazanarak büyük bir başarıya imza attı.


Doğa Koleji Samsun Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencimiz İclal Nisa Mezarcı, Molecular Frontiers Inquiry (Moleküler Sınırlar Araştırma Ödülü) Ödülünün sahibi olarak büyük bir başarıya imza attı.

Çocuk Nobel Ödülü olarak da bilinen Molecular Frantiers Inquiry Ödülünün sahibi olan öğrencimiz  İclal Nisa Mezarcı, Türkiye’nin gururu oldu. Biyoloji zümresinin danışmanlığında cevaplardan çok soruların önemli olduğu ve “Ben sadece tutkulu bir merak içindeyim.” sözünü temel edinmiş yarışmaya katılan ve Molecular Frontiers Inquiry Ödülünü kazanarak çok büyük bir başarı elde eden Mezarcı, gururlu ve mutlu olduğunu ifade etti.

2007 yılında Nobel Vakfı himayesinde kurulan Molecular Frontiers Foundation tarafından verilen Molecular Frontiers Inquiry Prize, bilimsel süreçte merakın kritik rolünün yanı sıra modern yaşamın her alanında yetenekli meraklılığın değerini kabul eden, cevaplardan çok soruları ödüllendiren dünyanın ilk ödülüdür.

Sloganı ‘’Merak, Yaratıcılık, Dürüstlük, Bilgi’’ olan Albert Einstein’ın ‘’Özel bir yeteneğim yok. Ben sadece tutkulu bir merak içindeyim’’ sözünü temel edinmiş, her yıl beş kız ve beş erkek, en anlayışlı ve düşündürücü soruları soran ve bilime bu soruları yanıtlaması için yollar öneren üyeler, nobel ödüllü bilim insanlarının da bulunduğu jürinin değerlendirmeleri neticesinde "Çocuk Nobel" olarak da bilinen Molecular Frontiers Inquiry Prize (Moleküler Sınırlar Araştırma Ödülü) ile ödüllendirilmektedir.

“Gururluyuz”

Doğa Koleji Genel Müdürü Enis Eryaman, ülkemiz adına bir ilki gerçekleştiren Mezarcı’yı tebrik ederek gururlu olduklarını belirtti. Eryaman, öğrencinin başarısında önemli desteği ve katkısı bulunan ailesine, biyoloji zümresine, tüm Samsun Kampüsü yöneticilerine teşekkür etti.

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL