DOĞA KOLEJİ 4. YARATICI YAZARLIK FESTİVALİNDE İLK GÜN HEYECANI!

Bu yıl dördüncüsü Antalya Manavgat’ta düzenlenen Doğa Koleji Yaratıcı Yazarlık Festivali, coşkulu bir açılış programıyla başladı.

ETİKETLER : yaratıcı yazarlık , yazarlık festivali , kitap fuarı antalya , ortaokul festival , yalvaç ural , antalya festival , türkçe eğitimi , doğa koleji ortaokul eğitimi

Doğa Koleji 4. Yaratıcı Yazarlık Festivali, öğrencilere yazma bilinci aşılarken hayatlarının hikâyelerini yazmak için fırsatlar sunuyor.Bu yılki festivalin açılış töreninde Türkiye’nin önde gelen yayınevlerinin yöneticileri, eğitimci yazarlar ile Doğa Koleji öğrenci ve öğretmenleri yer aldı.

Festivalin açılış konuşmasını Doğa Koleji Türkçe Bölüm Başkanı Yazar Hurihan Yıldırım Kurtaran yaptı. Kurtaran “Bizler, Türk dili eğitimcileri olarak okuma yazma kültürünün gelişmesi için düzenlediğimiz projelerin ne kadar önemli olduğunu bilerek yola çıktık. Sevgili öğrencilerimiz, üç gün boyunca çocuk edebiyatının değerli yazarlarından alacağınız eğitimler olacak; onlarla iç içe kitapların sonsuz sınırsız dünyasına yelken açacaksınız.” sözleriyle hem projenin öneminden hem de eğitim liderleri olarak misyonlarından bahsetti.

Her yıl çocuk edebiyatının usta isimlerinin de onur konuğu olarak yer aldığı festivalde bu yıl Yalvaç Ural onur konuğuydu. Ural “Herkesin bir öyküsü vardır ama özellikle de herkesin başkahraman olduğu bir öyküsü vardır.” sözleriyle konuşmasına başlayarak kendi yazma yolculuğundan bahsetti. Yazma yolunda ilk adımları atan çocuklara konuşması boyunca okuma ve yazma üzerine öğütler veren Ural’ın “Yazar olmanın ilk yolu sözlük okumaktan ve sözcük dağarcığını geliştirmekten geçer.” sözleri rehber niteliğindeydi. Festival; diğer günlerde eğitimler, kitap fuarı, paneller ve çeşitli kültürel aktivitelerle devam edecek.