DOĞA KOLEJİ ANKARA KAMPÜSLERİ SESLİ KİTAP PROJESİ KAPSAMINDA MİLLİ KÜTÜPHANE'Yİ ZİYARET ETTİ

Ortaokul öğrenci meclislerimiz yeni dönemin ilk sosyal sorumluluk projesini belirledi. Bu eğitim öğretim yılının ilk döneminde "Doğa Koleji Ortaokul Öğrenci Meclisleri" görme engelli bireyler için “Sesli Kitap projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

ETİKETLER : ortaokul öğrenci meclisi , doğa koleji seçim , ortaokul yönetimi , başkan seçimi , oylama , ortaokul rehberlik , milli kütüphane , ortaokul eğitimi

Bu proje kapsamında, Ankara kampüsleri öğrencileri 23 Kasım tarhinde Milli Kütüphane’de bulunan “Konuşan Kitaplık Görme Engelliler Merkezi”ni rehber öğretmenleri eşliğinde ziyaret etti. Bu ziyarette, öğrencilerimiz Milli Kütüphane tarafından görme engelliler için kurulan ve onlara hizmet verilen alanlar ziyaret etti, uygulamalı olarak verilen hizmetleri inceledi. Öğrencilerimiz ayrıca kütüphanede bulunan geçmişten günümüze kadar korunmuş arşiv odasındaki Taş Plak serisini ve ilk Türk Film Afişleri sergisini gezdiler.

Ziyaretin sonunda öğrencilerimiz ses stüdyolarında demo kayıtlarını keyif ve istekle gerçekleştirdi ve yapacakları projenin görme engelli bireyler için önemini hissettiklerini dile getirdiler. Gelecekte engelsiz hayat adına farkındalık kazanan öğrencilerimiz topluma duyarlı bireyler olarak yetişme yolunda bir adım daha attılar. Ortaokul Öğrenci Meclisleri, demokrasi ve çoğulculuk kültürünün okul hayatı içinde içselleştirilmesinin yanı sıra her eğitim öğretim yılında farklı sosyal sorumluluk projelerine imza atarak çevresine, topluma katkı sağlamayı amaçlıyor.