DOĞA KOLEJİ CODEMATH PROJESİYLE KOCAELİ BİLİŞİM FUARI'NDA

Bu yıl ilki düzenlenen, eğitim ve bilişim sektörünün yerli ve yabancı markalarını bir araya getiren Kocaeli Bilişim Fuarı'nda yerini alan Doğa Koleji, CodeMath eğitim projesini Başbakan Yardımcısı Sayın Fikri Işık'a tanıttı.

ETİKETLER : fikri ışık , eğitim teknolojileri , kocaeli bilişim fuarı , doğa koleji teknoloji , sanal gerçeklik , eğitim simülatörleri , robotik ve kodlama , doğatech

Doğa Koleji, 23-26 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlen Kocaeli Bilişim Fuarı'nda "eğitimde teknoloji ve bilişim" standıyla ziyaretçilerini ağırlıyor. Doğa Koleji Bilişim ve Eğitim Teknolojileri Direktörlüğü tarafından; kodlama, robotik, eğitimde teknoloji ve inovatif uygulamalar başlıkların değerlendirildiği ve uygulandığı standımız Başbakan Yardımcısı Sayın Fikri Işık tarafından ziyaret edildi. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Hızlı bir çağa  dolu dizgin gidiyoruz. Dijital çağı iliklerimize kadar hissetmeye başladık. Öyle bir çağdayız ki hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Üretim büyük oranda insandan bağımsız olacak. Artık nesneler birbiriyle iletişime geçerek üretim yapacak. Yapay zeka üretim planlamasını kendi yapacak" dedi.

Başbakan Yardımcısı Işık: “CodeMath’e İhtiyaç Var”

Başbakan Yardımcısı Işık, Doğa Koleji tarafından disiplinler arası eğitim anlayışını desteklemek amacıyla matematik dersi ve bilgisayar dersinin ortak çalışmasıyla oluşturulan CodeMath projesi hakkında detaylı bilgi aldı. Daha önce GESS Küresel Eğitim Malzemeleri Fuarı'nda Genel Müdürümüz Ali Rıza Lüle tarafından tanıtılan CodeMath projesini öğrencilerimizden dinleyen ve bizzat uygulayan Sayın Fikri Işık, projeyi çok başarılı bulduğunu belirtirken bu sistemin tüm ders müfredatlarıyla uygulanabileceğine dikkat çekti.

CodeMath; matematik ve kodlamayı buluşturarak, öğrencilere 21. Yüzyıl becerilerini ve günlük hayatta kullanabilecekleri eleştirel ve yaratıcı zihinsel alışkanlıkları kazandırıyor. Bu sistemle, disiplinler arası eğitim sayesinde karşılaştığı problemleri farklı yönleri ile değerlendirebilen bireyler yetiştiriliyor. Projede öğrenciler iki dersin ortak kazanımlarını  tek bir derste ediniyor, eğlenerek öğreniyorlar.