DOĞA KOLEJİ, EĞİTİMİN KALBİNİ İSTANBUL'A TAŞIYAN ULUSLARARASI GESS EĞİTİM FUARINDA YERİNİ ALDI

Dünyanın sayılı eğitim organizasyonlarından GESS Fuar ve Konferansları serisi, Dubai, Meksika ve Endonezya’nın ardından ilk kez Türkiye’de düzenleniyor. Doğa Koleji eğitimin en güçlü global markalarıyla beraber fuardaki yerini alarak “CodeMath” eğitim modelini dünyaya tanıttı.

ETİKETLER : gess turkey , ali rıza lüle , doğa koleji fuar , eğitim fuarı , eğitim teknolojileri , codemath , küresel eğitim , yeğitek , bilal tırnakçı

Eğitim sektörünün nabzını tutan, ziyaretçilerini küresel eğitim materyalleri ve trendleriyle tanıştıran GESS Fuarı 19 Ekim'de kapılarını açtı. Eğitimin Türkiye'deki lideri Doğa Koleji fuarda, yöneticileri ve eğitimcileriyle sektörün seçkin markalarının yanında CodeMath projesini tanıttı. Fuar açılışında yerini alan Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, MEB YEĞİTEK (Yenilik ve Eğitim Teknolojiler) Genel Müdürü Bilal Tırnakçı ile Doğa Koleji standında bir araya geldi. Lüle, Bilal Tırnakçı'ya Doğa Koleji tarafından disiplinler arası eğitim anlayışını desteklemek amacıyla matematik dersi ve bilgisayar dersinin ortak çalışmasıyla oluşturulan  CodeMath projesi hakkında detaylı bilgi verdi.

CodeMath; matematik ve kodlamayı buluşturarak, öğrencilere 21. Yüzyıl becerilerini ve günlük hayatta kullanabilecekleri eleştirel ve yaratıcı zihinsel alışkanlıkları kazandırmaktadır. Bu sistemle, disiplinler arası eğitim sayesinde karşılaştığı problemleri farklı yönleri ile değerlendirebilen bireyler yetiştirilmektedir. Projede iki dersin ortak kazanımlarını öğrenciler tek bir derste ediniyor, eğlenerek öğreniyorlar.

"Öğrencilerimizi geleceğin dünyasına hazırlıyoruz"

Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, GESS Küresel Eğitim Malzemeleri Fuarı'nda "CodeMath" eğitim modelinin sunumunu da gerçekleştirerek eğitim sektörüne ait gelişmeleri paylaştı. Lüle,Dünya standartlarındaki eğitim modelleriyle sektöre yön veren Doğa Kolejinin marka gücü herkes tarafından biliniyor. Doğa Koleji, ülke genelinin hem sosyal, hem de ekonomik ihtiyaçlarına karşılık vererek büyümesini sürdürüyor.” diyerek gelecek dönem 30 kampüste daha Fen ve Teknoloji Lisesi açılacağını duyurdu.

Doğa Kolejinin global eğitim teknolojilerini çok yakından takip ettiğini ve başarıyla uyguladığını hatırlatan Ali Rıza Lüle, arttırılan kodlama ve robotik dersleriyle öğrencileri dijital becerilerle donatmayı hedeflediklerini belirtti. Lüle, disiplinler arası eğitime de dikkat çekerek öğrencilerin çok yönlü bir eğitim sistemiyle yarının dünyasına şimdiden hazırlanmaları gerektiğini söyledi. Genel Müdürümüz, "CodeMath, Doğa Koleji öğretmenleri tarafından geliştirilen disiplinler arası eğitim sistemidir. Disiplinler arası eğitim sayesinde öğrenciler karşılaştıkları problemleri farklı yönleri ile değerlendirebilen bireyler olarak yetişir." diyerek Doğa Koleji standında CodeMath eğitim sistemini bizzat tanıttı. CodeMath yetkililer ve ziyaretçiler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

GESS Turkey 2017

GESS Turkey, Küresel Eğitim Malzemeleri ve Çözümleri19-20-21 Ekim tarihlerinde WOW İstanbul Kongre Merkezi’nde T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü desteği ile İFO Fuarcılık tarafından FE Education iş birliğiyle gerçekleştiriliyor.  Okul müdürlerinden tedarik müdürlerine, bölüm başkanlarından dekanlara, profesörlerden öğretmenlere kadar tüm seviyedeki eğitimciler için organize edilen fuar global anlamda eğitim sektörünün nabzını tutuyor.