DOĞA KOLEJİ LİSE ÖĞRENCİLERİNDEN TÜBİTAK BAŞARISI

Doğa Koleji öğrencileri, TÜBİTAK 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması'nda fizik projeleri ile bölge ikinciliği ve üçüncülüğünü kazanarak yine fark yarattılar.

ETİKETLER : tübitak projeleri , tübitak yarışma , fen projesi , lise fen eğitimi , doğa koleji proje başarısı , öğrenci projeleri

TÜBİTAK tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl 49.su gerçekleştirilen “Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” bu yılda kıyasıya rekabete şahit oldu. Bölge Finali yarışması sonucunda Tuzla kampüsü 12. sınıf öğrencimiz Zeynep Vuslat Yüksel ve danışmanlığını yapan fizik öğretmenimiz Nur Aydın Asya bölge ikinciliği, Halkalı kampüsü 10. sınıf öğrencimiz, Kağan Kulu ve 9.sınıf öğrencimiz Mehmet Hasırcılar ve danışmanlığını yapan Fizik öğretmenimiz Mehmet Polat ise Avrupa bölge üçüncülüğünü kazandılar.

Öğrencimiz Zeynep Vuslat Yüksel ''Alternatif Işık Kaynağı Olarak Deniz Kabukluları Kullanılır mı?'' adlı projesiyle dereceye girerken, Kağan Kutlu ve Mehmet Hasırcılar, “Trafik Kazalarını Azaltıyoruz, Numaralı Gözlük ve Kask Bir Arada'' adlı projesiyle teknoloji tasarım ödülü almaya hak kazandılar.

Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi üstün performanslarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.