DOĞA KOLEJİ' NİN KATKILARIYLA 5. ULUSAL ÇEVRE VE EKOLOJİ ÖĞRENCİ KONGRESİ

Doğa Koleji'nden çevre ve doğa için anlamlı bir adım daha... 5. Ulusal Çevre ve Ekoloji, Öğrenci Kongresi çevre bilimi ve ekolojiyle ilgilenen öğrencileri, akademisyenleri, bu alanda çalışan kurum ve örgütleri bir araya getiriyor.

ETİKETLER : Ulusal Çevre ve Ekoloji Öğrenci Kongresi , sosyal sorumluluk , çevre , ekoloji , kongre

Doğa Koleji cevreye ve doğaya olan saygısını bir kez daha gösteriyor. İlk kez 2009 yılında Hacettepe Üniversitesi tarafından düzenlenen Ulusal Çevre ve Ekoloji Öğrenci Kongresi' nin 5.'si 1 - 2 Mart 2014 tarihleri arasında ODTÜ'de gerçekleşiyor. Katılımcı başvurularının başladığı kongreye Doğa Koleji de destek veriyor.

Kongrede Neler Var?

Canlı türlerinin birbirleri ve çevrelerindeki cansız varlıklarla ilişkilerini, aralarındaki madde ve enerji akışlarını inceleyen ekoloji; biyolojinin temel taşlarından biridir. Birçok disiplinin birleşerek ekolojiye katkı sağlaması çok geniş bir kitleyi aynı çatı altında toplamaktadır. Bilimsel tanımıyla çevre, canlıların yaşamını etkileyen fiziksel, kimyasal, biyolojik ve sosyal faktörlerin tümüdür.

İnsan türü tarım yapmaya başladığı dönemden itibaren parçası olduğu çevreye telafisi güç olan zararlar vererek kendisi dahil olmak üzere birçok canlı türünün yaşamını riske atmıştır. Son iki yüz yılda katlanarak artan insan nüfusu ve teknolojideki bazı gelişmeler içinde bulunduğumuz dünyada başta küresel ısınma olmak üzere birçok soruna neden olmuştur ve olmaya da devam etmektedir. Tüm bu problemler ekoloji ve çevre bilimlerinin ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kez daha kanıtlamaktadır.