DOĞA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ BİR SATRANÇ MAÇINDAKİ HAKLARINI ÖĞRENDİ

Öğrencilerimiz 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü sebebiyle bir satranç maçındaki haklarını tüm kampüslerde öğrenci ve yöneticileriyle paylaştı!

ETİKETLER : çocuk hakları günü , 20 kasım , bm çocuk hakları , kinestetik öğrenme , satranç hakları

Öğrencilerimiz, satranç maçındaki haklarının yazılı olduğu görseller ile kampüslerinde, sahnede, sınıflarda, koridorlarda, bahçede ve yöneticilerinin odalarında haklarını dile getirdiler. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü ve haftasında düzenlenen etkinliklerde satranç sporcularımız, satranç maçlarında var olan haklarını paylaşarak farkındalık oluşturdular. Hak oluştuğu anda hakemden talep ederek uygulanmasını sağlama becerisi kazandılar.

Satranç maçı bilgi, zaman ve kurallar ile kazanılır ya da kaybedilir. Etkinlikte satranç maçını kazanabilmek için var olan hakların bilinmesinin taktik ve strateji kadar önemli olduğu vurgulandı.

Satranç Sporcusunun Demokratik Hakları

o    Haksız rekabete karşı çıkma hakkı
o    Tuşe kuralına uymayanlara karşı çıkma hakkı
o    Anlaşmazlık durumlarında kendini anlatma hakkı