DOĞA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ ÇANAKKALE'DE

Doğa Koleji tarih bölümü, Çanakkale'ye düzenledikleri gezi programı ile 18 Mart gününün anlam ve önemini yerinde yaşayarak şehitlerimizi andı.

ETİKETLER : doğa koleji , çanakkale zaferi , 18 mart

İnsanlık onurunu taçlandıran bir duruştur Çanakkale.

Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinde bahsettiği gibi "Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı" sözlerinden yola çıkan Doğa Koleji öğrencileri ve öğretmenleri Türkiye genelinde Van’dan, İzmir’den, Ankara’dan, İstanbul’dan ve diğer birçok ilden gelerek 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin kazanıldığı Çanakkale’de şehitlerimizi anmak için buluştular.

Karanlık limanda Hasan Mevsuf Şehitliği, Çimenlik Kalesi, Nusret Mayın Gemisi, Kilitbahir Kalesi, Seyit Onbaşı, Havuzlar, Alçıtepe, Anzak Koyu, Arıburnu ve 57. Alay Şehitlikleri, Zafer anıtı ve daha niceleri… Bizlere bu günlerimizi hediye etmek uğruna her şeylerini feda eden aziz şehitlerimiz…

Hatıranız dip diri bir şekilde yüreklerimizde…Hepimiz sizlere minnettarız.

Ruhlarınız şad olsun!