DOĞA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ MESLEKİ GÖZLEMLERİNİ TAMAMLADILAR

Doğa Koleji Öğrencileri, t-MBA Eğitim Modelinin önemli adımlarından birisi olan Mesleki Gözlem kapsamında sömestri değerlendirerek ilgi duydukları ve merak ettikleri gelecekteki mesleklerini yerinde gözlemlediler.

ETİKETLER : t-mba eğitimi , lise eğitimi , öğrenci meclisleri , mesleki gözlem , doğa koleji liseleri , kariyer testi , kariyer planlama

t-MBA Mesleki Gözlem, öğrencilere gelecekteki meslekleri ile ilgili bilinçli kararlar alma imkanını sunuyor. Kariyer seçiminin bilinçli şekilde planlanması, gençlerin iş yaşamında verimlilik ve motivasyonlarını arttırmada büyük bir öneme sahiptir. Mesleki Gözlem, öğrencilere profesyonel gözlem yapma ve saha deneyimi kazanma fırsatı verir. Doğa Koleji öğrencileri 9. sınıftan itibaren 11.sınıfa kadar Mesleki Gözlem uygulamasına katılarak hayallerindeki doğru mesleği belirlemeye çalışıyorlar.

Doğa Koleji öğrencileri, uygulanan Doğa Kariyer Testi ile belirlenen kariyer eğilimlerine göre gelecekte seçmeyi planladıkları mesleklerle ilgili birinci ağızdan bilgi edindiler. TRT, Amerikan Hastanesi, Nobel Kimya, Doğan Haber Ajansı, Memorial Hastanesi, RTÜK, ODTÜ, DHMİ Genel Müdürlüğü, Turkcell, Vakıfbank gibi Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşlarında öğrenciler ilgi duydukları mesleklerle ilgili gözlem yaparak kurumda kendilerinden sorumlu mentorlarına sorular sorarak bilgi sahibi oldular.