DOĞA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNDEN ANTALYA'DA MAKER DAY RÜZGARI

Antalya Bilim Kampüsü öğrencilerimizin uzun süre emek vererek hazırladıkları onlarca proje ve sunumdan oluşan, bilimi ve teknolojiyi bir araya getiren “Antalya Maker Day” fuarı ziyaretçileri büyüledi.

ETİKETLER : maker day , antalya doğa , robotik v kodlama , fen bilimleri dersi , kodlama dersi , wedo , ev3 , kodu game , dogatech

Öğrencilerimizin yaratıcılığını daha üst seviyeye taşıyan, hem eğitici hem de öğretici hedefi olan ve öğrencilerimizin muhteşem sunumlarından oluşan, bu yıl ikincisini düzenlediğimiz “Antalya Maker Day” sergisi görkemli bir şekilde açıldı. Fuarın amacı; öğrencilerimizin sene boyunca Fen Bilimleri, Robotik ve Kodlama öğretmenleri eşliğinde derslerinde yaptıkları projeleri kendi stantlarında misafirlere sunmalarını sağlamak, yaratıcı düşünme becerilerini geliştirerek onları üretim yapmaya yönlendirmek...

Sergide; basit makineler, EV3 robotlar, elektrik devreleri gibi projelerin yanı sıra Fen Bilimleri alanı ile ilgili de birçok deney yer aldı. Robotik ve Kodlama dersi kapsamında yer alan Wedo 2.0, Arduino, Makey Makey, Kodu Game, 3 boyutlu tasarım projeleri sergiyi gezenlere öğrenciler tarafından tanıtıldı.

Cep telefonundan kontrol edilen arabalar, robot kol, akıllı çöp kutusu, EV3 Köpek, robot el, akıllı atık pil kutusu, akıllı baston, gaz alarm sistemi, yangın alarm sistemi, otomatik renk tanıyan robot, ışık izleyen robot gibi 100’e yakın projenin sunumunu 150’den fazla öğrenci gerçekleştirdi.

Öğrencilerimiz; ortaokul ve lise çağlarında tüketen bir neslin üyesi olmak yerine, üreten bir neslin temsilcisi olmak yolunda emin adımlarla ilerliyorlar.